lördag 22 december 2007

Myskväll med julfika

Under dagen idag har jag varit ut på en promenad (1 timme och 20 min.) med Lucky och sedan har jag städat lägenheten. Så jag har faktiskt varit hyfsat produktiv idag.
På kvällen hade jag bjudit hit familjen på julfika. Det var kul att bjuda på det eftersom jag hade tagit mig för att baka ett par sorter. Jag hade även släckt lamporna och tänt ljus lite överallt i lägenheten, så det blev en riktigt mysig julstämning.
I skrivandets stund har jag precis släckt de ljusen som fortfarande var tända, så nu luktar det stearin överallt. Jag tycker att det luktar så gott... riktigt jul! Och nu är det bara imorgon kvar och sedan är det julafton! Underbart!
Imorgon ska jag börja med att gå på promenad med Lucky. Sedan ska jag julbada honom och efter det gå över till farmor och farfar med julklapparna jag köpt till dem. När jag har gjort det ska jag nog gå en sväng ut på stan. Affärerna har öppet även på söndagar nu innan jul, och just imorgon kommer det förmodligen att vara väldigt packat med människor som ska handla de sista sakerna. Det är nog inte så roligt att gå på matvaruaffärer heller imorgon... Tur att jag inte har någon bil som jag ska köra dit, för det kommer nog vara rätt så omöjligt att hitta en parkeringsplats.
På eftermiddagen ska jag och Lucky hem till Hortlax. Ska äta middag och tillbringa kvällen där. Sedan åker jag förmodligen tillbaka till lägenheten, för att på julafton åka till Hortlax igen. Att jag inte sover över där beror på att jag har lättare att komma mig iväg på promenaden när jag är här i stan. I Hortlax är det så lätt att bara släppa ut Lucky i långlinan.

Sov förresten till halv elva imorse, vilket var underbart. Hade egentligen inte tänkt sova så länge, men det blev så ändå. Och det kändes så skönt att inte stiga upp halv sju. Imorgon ska jag försöka stiga upp lite tidigare än 10:30, men det blir säkert över nio i alla fall. Kommer att börja dagen med att titta på näst sista delen av Sunes jul och tända alla fyra ljusen i ljusstaken. Det är ju nämligen fjärde advent! Kändes som det var nyss jag tände första ljuset... Tiden flyger verkligen förbi!

Hoppas ni har haft en mysig lördag!

Inga kommentarer: