torsdag 10 januari 2008

Årets vinter

Idag hade det snöat under natten och fortsatte framåt förmiddagen. Jag måste faktiskt erkänna att det var väldigt mysigt. Det hade hunnit lägga sig ett ganska tjockt täcke av snö på marken och på träden. Men som vanligt den här vintern så blev det plusgrader senare under dagen (har inte sett på någon termometer, men det måste vara plusgrader) och snön började tina. Den ligger fortfarande kvar nu i skrivandets stund, men förmodligen inte så länge till.
Det här har verkligen varit en konstig vinter. Snön har kommit, men den har knappt hunnit landa på marken innan den tinat bort igen. Det är fruktansvärt frustrerande när man vill ha snö. För det är faktiskt sant; jag vill mycket hellre ha snö än det här slasket som gör vintern 07/08! Det blir ju så skitigt överallt! Man ska inte behöva duscha av sin hund mitt i vintern för att han/hon blivit skitig av den dagliga promenaden. Nej, man ska bara behöva torka av pälsen när den blivit blöt av snön. En lerig hund från nos till svans hör till våren och hösten, ingen annan årstid! Så jag önskar faktiskt att det ska komma snö när som helst som ligger kvar utan att bli till slask. Sedan när det börjar närma sig mars; då kan den tina bort och det kan bli vår.
Tyvärr så är de här vintrarna ju faktiskt ett resultat av människans egen dumhet. Det beror på alla avgaser och sådant som vi släpper ut. Visserligen har alla på jorden börjat få upp ögonen för vad som håller på att hända, men tyvärr nästan för sent...
Men men, vi får väl passa på att njuta medan vi fortfarande får ha i alla fall lite snö kring juletid.

Ha en mycket bra dag allihop!

Inga kommentarer: