torsdag 31 januari 2008

Borta för alltid

Jag fortsätter på temat att ta böckerna skrivna av mina favoritförfattare först... Det betyder att dagens boktips är Borta för alltid skriven av Harlan Coben.

Handling:
"För Will Klein existerar endast en hjälte: hans äldre bror Ken. De växer upp i en välmående förort till New Jersey. En varm sommarkväll hittas en ung kvinna – en flicka som Will en gång varit förälskad i – våldtagen och brutalt mördad i sin familjs källare. Alla bevis pekar på att Ken är den skyldige och när polisen är redo att gripa honom försvinner han spårlöst. Kens tillintetgjorda och splittrade familj är övertygad om att han är borta för alltid. Elva år senare är Will fortfarande säker på att Ken är oskyldig till mordet. Han har en känsla av att brodern försöker kontakta honom och finner bevis att Ken fortfarande är i livet. Så inträffar ytterligare en katastrof. Wills flickvän försvinner och han erfar att hon inte är den person han hade trott henne vara. Nu tätnar mystiken och Will inser att han är en fruktansvärd hemlighet på spåren – och någon är beredd att döda för att hålla den begraven." Citat från Boksidan.net

Den här boken är till och med bättre än den förra; Berätta inte för någon. Harlan Coben är riktigt skicklig på att skriva på ett sådant sätt att läsaren fastnar redan på sidan ett, och sedan inte kan lägga ifrån sig den förrän man nått sista ordet. Det är också i princip omöjligt att lista ut hur den kommer att sluta, eftersom den med jämna mellanrum tar helt oväntade vändningar. Någon eller något man trodde var på ett visst sätt visar sig vara den totala motsatsen! Till och med på sista sista sidan dyker det upp nya saker. Det här är den av Harlan Cobens böcker som jag absolut starkast rekommenderar. Jag tror faktiskt att det är den bästa jag läst av honom!

1 kommentar:

david santos sa...

Hi Erica
A beautiful place here!
Excellent
Thank you.
have a good day