torsdag 31 januari 2008

Räkningar och 100 inlägg

Jag är precis klar med något som är det tråkigaste man gör under en månad: betalar räkningar. Men nu är det gjort i alla fall. Man känner sig alltid så fattig efteråt, men det är skönt att i alla fall ha råd med räkningarna och faktiskt ha pengar över. Jag vill verkligen ALDRIG MER behöva söka försörjningsstöd! Usch!

Från det ena till det andra; jag upptäckte när jag loggade in här att jag missat "100-inläggsjubileet". Ordet låter lite töntigt, men lite kul samtidigt. Tänkte innan jag kom dit att det inlägget skulle heta "100", men så missade jag det. Men strunt samma... jag ägnade i alla fall några ord i det 101:a inlägget åt det.

Imorgon är det EFIT. Jag hoppas jag kommer ihåg det, för det verkar så kul. EFIT betyder Ett Foto I Timmen och är på speciella dagar. Jag har aldrig varit med på ett EFIT tidigare, så alltså blir det här min första gång. Så vi får se imorgon kväll eller på lördag om jag lyckades komma ihåg att plocka fram kameran en gång i timmen...

Ha en bra kväll!

Sista januari

Idag är det alltså den 31 januari. Det känns som om den här månaden har varit oändlig! Jag gillar inte januari så där jättemycket, eftersom det inte händer någonting då (inte i mitt liv i alla fall). November är också en månad jag inte tycker så mycket om, men då har man i alla fall december och julen att se fram emot. Januari har inget sådant, utan det är bara en enda transportsträcka. Det är mitt i vintern, fortfarande mörkt en stor del av dagen och vad som känns som en evighet till sommaren! Men nu är den slut i alla fall. Nu börjar februari, och efter det hinner man knappt med innan det är vår och efter det är det äntligen sommar! Jag kan knappt vänta!


Men nog med klagosången nu... Det går i alla fall mot ljusare tider, och det är alltid något att vara glad över. Snart kommer det att vara dagsljus när jag går ut på min dagliga promenad.

Kommer inte på något speciellt mer att skriva om, så jag avslutar med en nytagen bild på Lucky. Den är märkt http://luckycavalier.blogg.se/ eftersom jag har kopierat den från Luckybloggen. Men eftersom det är jag som har tagit bilden så är det inga problem att använda den.
Ha en mycket bra dag allihopa!

Borta för alltid

Jag fortsätter på temat att ta böckerna skrivna av mina favoritförfattare först... Det betyder att dagens boktips är Borta för alltid skriven av Harlan Coben.

Handling:
"För Will Klein existerar endast en hjälte: hans äldre bror Ken. De växer upp i en välmående förort till New Jersey. En varm sommarkväll hittas en ung kvinna – en flicka som Will en gång varit förälskad i – våldtagen och brutalt mördad i sin familjs källare. Alla bevis pekar på att Ken är den skyldige och när polisen är redo att gripa honom försvinner han spårlöst. Kens tillintetgjorda och splittrade familj är övertygad om att han är borta för alltid. Elva år senare är Will fortfarande säker på att Ken är oskyldig till mordet. Han har en känsla av att brodern försöker kontakta honom och finner bevis att Ken fortfarande är i livet. Så inträffar ytterligare en katastrof. Wills flickvän försvinner och han erfar att hon inte är den person han hade trott henne vara. Nu tätnar mystiken och Will inser att han är en fruktansvärd hemlighet på spåren – och någon är beredd att döda för att hålla den begraven." Citat från Boksidan.net

Den här boken är till och med bättre än den förra; Berätta inte för någon. Harlan Coben är riktigt skicklig på att skriva på ett sådant sätt att läsaren fastnar redan på sidan ett, och sedan inte kan lägga ifrån sig den förrän man nått sista ordet. Det är också i princip omöjligt att lista ut hur den kommer att sluta, eftersom den med jämna mellanrum tar helt oväntade vändningar. Någon eller något man trodde var på ett visst sätt visar sig vara den totala motsatsen! Till och med på sista sista sidan dyker det upp nya saker. Det här är den av Harlan Cobens böcker som jag absolut starkast rekommenderar. Jag tror faktiskt att det är den bästa jag läst av honom!

måndag 28 januari 2008

Berätta inte för någon

Dagens boktips är Berätta inte för någon av författaren Harlan Coben.

Handling:
"De var unga och nygifta, förälskade och lyckliga. Men den romantiska kvällen slutar i tragik. I åtta år har doktor David Beck plågats av sina minnen.– det månbelysta vattnet, de hjärtskärande skriken. Den kväll han såg sin hustru Elizabeth för sista gången innan hon fördes bort av okända personer. Beskedet om att hennes döda kropp återfunnits och att gärningsmannen antas vara en fruktad seriemördare. En kväll får han ett överraskande mejl – ett meddelande som ingen annan än Elizabeth kan ha skrivit. Nu väcks hoppet om att hon fortfarande lever. Berätta inte för någon – så lyder varningen i mejlet. Nu kastar sig David huvudstupa in i ett desperat och livsfarligt sökande efter sanningen och efter Elizabeth, den enda kvinna han älskat. Och snart är han misstänkt för hustrumord …" Citat från Boksidan.net

Jag tycker det var en väldigt bra och spännande bok som var svår att lägga ifrån sig. Det var ett tag sedan jag läste den, men jag minns att jag fastnade i den eftersom jag så mycket ville veta vad som egentligen hänt. Harlan Coben är bra på att skriva så att man absolut inte kan lista ut hur boken slutar. Hans böcker tar ibland VÄLDIGT oväntade vändningar. Även på sista sidan kan det komma en sådan vändning. Jag tycker det är det som gör hans böcker så spännande.

På boksidan.net (där jag hämtat handlingsbeskrivningen) finns det även recensioner från människor som läst boken. Där upptäckte jag att det fanns mycket negativa omdömen, men jag tycker ändå att det är en av de bästa böcker jag läst. Tamara McKinley är min favoritförfattare, men Harlan Coben kommer som god tvåa.

lördag 26 januari 2008

Min nya kamera!

Den här fina lilla kameran köpte jag idag när jag gick en sväng på stan. Har kollat in den här varianten hur länge som helst, och nu var den lite nedsatt i pris, så då passade jag på. Ville i första hand ha den i svart, men det var slut. Men det går lika bra med metallfärgat. Den är lika snygg ändå...

Tyvärr blev det inget boktips idag. Det har inte blivit av att sitta vid datorn... Men imorgon kommer jag att skriva lite igen.

Hoppas ni har haft en bra lördag!

Bilden lånad från Googles bildsök.

fredag 25 januari 2008

Den svarta opalen

Som jag skrev igår så är dagens boktips ytterligare en Tamara McKinley-bok. Det heter Den svarta opalen. Det var den andra boken jag läste av den här författaren, och den är lika bra som de andra. Börjar man läsa så är man fast...

Handling:
"Miriam Strong är härskarinna på den stora egendomen Bellbird, där hon föder upp hästar. Hon är allvarligt sjuk och har bara en kort tid kvar att leva. Men innan hon dör vill hon processa om en stor förmögenhet. Inte för pengarnas skull utan för att skipa rättvisa.Miriam växte upp på fälten runt de opalgruvor som fadern Henry och dennes kompanjon Patrick förvärvat rättigheterna till. Men en dag försvann Henry spårlöst, och tolvåriga Miriam tydde sig till Kate, kvinnan hennes far planerade att gifta om sig med. Patricks dotterson Brendt är idag en mäktig man, men Miriam är övertygad om att familjen Dempters enorma förmögenhet grundar sig på mord och svekfullhet. Allt som saknas för att avslöja familjen är ett dokument som bekräftar vad hon redan vet?" Citat från Adlibris.

Förvånande är det inte att även denna bok utspelar sig i Australien. Tamara McKinleys böcker börjar oftast i t.ex. England, men största delen av böckerna utspelar sig i Australiens vildmark. Det märks att hon har en förkärlek för just det landet. Det finns egentligen inte så mycket mer att skriva om den här boken, eftersom det mesta redan är tagit upp i de tidigare bokinläggen. Alla böcker är ganska lika, eftersom "huvudstommen" i handlingen är ungefär likadan. Det är en släkt/generationshistoria och fantastiska miljöbeskrivningar.

Jag kommer nu ett tag att skriva om lite andra författare än just Tamara McKinley, men om ni har mycket tid och vill läsa bra böcker läs någon av hennes! Det är något som jag varmt rekommenderar.

Blogger-problem igen...

Om någon har följt den här bloggen vet ni att jag har haft en hel del problem med min header, vilket för det mesta varit rätt så frustrerande. Den kan ha blivit mycket mindre så inte hela bilden syns, för att en till två dagar senare se helt normal ut igen.
Nu är det inga sådana problem (tack och lov), utan nu är den för kort. Bilden är mycket kortare än headerfältet. Jag satt igår kväll och försökte fixa till det bland annat genom att göra bilden större och lägga till fler bilder. Men det gick inte och till slut gav jag upp. Så ni får stå ut med att bilden ser ut som den gör. Egentligen är det kanske bara jag som stör mig på det... Bilden blev för kort för headerfältet när jag hittade den här utvidgade varianten av layouten. Jag gillar den bättre och vill inte byta, så jag hoppas att problemet med bilden kommer att lösa sig snabbt!

torsdag 24 januari 2008

Jakaranda

Dagens boktips är även det en bok av Tamara McKinley. Den heter Jakaranda och även den utspelar sig i Australien.

Handling:
"Cordelia Witney blir efter maken Jocks död huvudägare till Jakaranda i Barossa Valley, en av Australiens mest framgångsrika vingårdar. För henne är det självklart att släkten ska behålla Jakaranda, men de andra arvingarna har sina egna önskemål. Cordelia ser bara en enda möjlighet att förhindra försäljning av hennes och Jocks livsverk - att få dotterdottern Sophie över på sin sida. Hon övertalar Sophie att följa med på en resa till den plats där allting tog sin början i mitten av 1800-talet, då Cordelias mormorsmor tvingades lämna England för att börja ett helt nytt liv på en främmande kontinent. Och under resan får Sophie ta del av gamla, nästan glömda historier om sin släkt, historier om hårt arbete, vänskap, växande rikedom, födslar och dödsfall, kärlek och hemliga förälskelser." Citat från Adlibris.

Tamara McKinley fortsätter i samma stil som tidigare, tycker jag. Hon skriver fruktansvärt bra. Det är som om man faktiskt befinner sig i Australiens. Man kan nästan känna lukterna tack vare hennes förmåga att beskriva landskapet. Däremot kan det ibland bli lite för långa beskrivningar. Man märker tydligt att hon älskar landet, men det kan bli lite för utdraget. Ibland känns det nästan som att läsa på två hela sidor om hur sanden ser ut... Det är lite överdrivet, men ni förstår vad jag menar...

Det här var egentligen den tredje Tamara McKinley-boken jag läste, men jag valde att ha med den i dagens boktips ändå, eftersom jag tycker att den var ännu bättre än den andra boken jag läste av henne. Det var Den svarta opalen, vilken också var bra och som jag förmodligen kommer att skriva om imorgon.
Jag avslutar med att skriva som igår: Börja inte läsa boken om ni inte vet att ni har mycket tid på er, för det är varning för sträckläsning!

Jippie!

Nu har jag hittat den layouten jag vill ha på min blogg! Där texten går ända ut i kanten. Nu kan jag göra snyggare inlägg med bilder och så... Jag har större plats att röra mig på. Jippie! Tyvärr blev ju min header för kort för det här nya formatet. Har försökt göra den större, men inte lyckats. Ska försöka mer i kväll när jag är hemma i lugn och ro. Tills dess får ni hålla till godo med den gamla headern. Jag låter den vara kvar tills vidare för jag tycker att det är roligare med en bild än ingen alls :)

Snöstorm

Idag när jag vaknade upp och tittade ut genom fönstret var det snöstorm. Det snöar ganska stora flingor samtidigt som det blåser. Jag kan inte säga att det är den värsta storm jag varit med om precis, eftersom den inte är så hemskt stor. Men tillräcklig för att snön nästan yr in i jackan trots att jag har halsduk och kapuchongen (vet inte hur det stavas) uppdragen över huvudet. Det blir väldigt tätt att ha det så, men ändå lyckas snön komma in lite grann... En positiv sak måste jag ändå säga om att det blåser...: det var i princip ingen snö på bilen idag. Lite grann längst listerna, men det gick lätt att sopa bort. Tja, man ska väl ha tur någon gång... :)
Det måste erkännas att det faktiskt är hyfsat mysigt när det snöar sådana här stora flingor. Hade det bara blåst lite mindre hade jag absolut inte klagat på vädret den här dagen. Det skulle ha varit så kul att gå på promenaden.
På tal om promenaden... igår när vi var ut efter jobbet fick jag en extra stark längtan efter ljuset. Jag kan knappt vänta tills det är dagsljus när det är dags för motionsrundan! Dagarna har visserligen redan blivit längre, men det är fortfarande mörkt när jag slutar. Tänk när det fortfarande är ljust klockan sju eller åtta på kvällen. Och tänk när det är ljust när man går och lägger sig. Underbart! Jag skulle inte vilja byta bort våra ljusa sommarnätter för allt i världen. Tror att det är det jag skulle sakna mest om jag någon gång flyttade utomlands. Eller så skulle jag vara tvungen att ha ett sådant jobb där jag kunde bo utomlands under vintern och i Sverige under sommaren... Det skulle faktiskt vara trevligt. För även om jag har börjat tycka snön är mysig, så skulle jag inte tveka att byta bort den mot ett varmare klimat!
Nåja, hoppas det inte blåser hela dagen. Hoppas det övergår i att enbart snöa, så kommer den här dagen att bli riktigt trevlig.

Ha en riktigt trevlig torsdag!

onsdag 23 januari 2008

Dagens boktips

Tänkte börja med något nytt här på bloggen; Dagens boktips. Ska försöka skriva om en ny bok varje dag. Har ett par som jag läst och rekommenderar. Däremot när de är slut så blir det nog inte varje dag, eftersom jag måste hinna läsa ut någon mer...
Den här onsdagens bok är Matildas sista vals av Tamara McKinley.
Det är en riktigt bra bok av en av mina favoritförfattare. Tamara McKinleys böcker utspelar sig alltid i Australien. Man märker att landet ligger henne varmt om hjärtat. Hon skriver också mycket "släktromaner"; alltså böcker som sträcker sig över flera generationer, och alltid knyter samman i slutet. Så för dem som inte gillar sådana böcker (de har för det mesta en kärlekshistoria med också) är Tamara McKinleys böcker inte att rekommendera. Men jag älskar dem! Jag rekommenderar dem starkt!

Handling:
"När Jennys man omkommer efterlämnar han en oväntad avskedsgåva - egendomen Churinga, en fårstation i den australiska vildmarken. Dit reser hon för att läka såren bland de oändliga vidderna med obarmhärtig sol, torka och regn. Atmosfären på Churinga är fylld av mörka underströmmar. Så hittar Jenny Matildas gamla dagböcker." Citat hämtat från Adlibris.
Jenny börjar läsa i dagböckerna och fastnar i dem. Hon faschineras över Matildas liv och hon vill veta hur det går för henne.
Boken är en parallellhandling. När Jenny läser dagböckerna får man läsa om Matildas liv på Churinga.
Varning för sträckläsning! När jag väl börjat läsa boken kunde jag inte sluta innan jag nått sista sidan. Så börja inte läs denna bok om du inte har mycket tid på dig...

Det här var den första boken jag läste av Tamara McKinley, och då även den bok som gjorde att jag fick upp ögonen för denna författare. Hon beskriver den australienska landsbygden så levande att det känns som om man var där och såg den med egna ögon.
Jag säger bara: Läs den!

Bilden visar pocketexemplaret. Boken finns även inbunden.

Har ni läst någon bok som ni rekommenderar? Ge gärna förslag, eftersom jag brukar ha lite svårt att hitta bra böcker när jag letar. De jag hittar är oftast mest bara lyckträffar, faktiskt...

Bilden lånad från Adlibris hemsida.

Lockande yrken

Här kommer en liten lista med yrken som jag helst av allt skulle vilja jobba inom. Det är en väldigt kort lista, eftersom jag inte har kommit på så mycket yrken än...

Författare
Fotograf

Som sagt, en VÄLDIGT kort lista... Bara två saker. Författare är min absolut högsta dröm att bli. Jag vet att det tyvärr är väldigt svårt att få en bok utgiven och sedan att det går så bra att man kan jobba som det på heltid. Men jag kan inte låta bli att ha det högst upp på min lista. Det andra jag skrivit är då fotograf, och det vore så kul. Jag älskar att fotografera, och just nu ligger en digital systemkamera i toppen på min önskelista. Den kompakta digitalkameran jag har nu är långt ifrån bra, speciellt om man vill utveckla sin fotografiska sida. Jag vill alltså jobba med något jag tycker är jättekul, och så jag vet att jag kan försörja mig. Jag vill veta att jag kommer att kunna betala hyran och mina andra räkningar både nästkommande månad, nästkommande år, året efter det, året efter det och så vidare.

Vill ha, vill ha, vill ha!!!

Ha en trevlig onsdag allihopa!

tisdag 22 januari 2008

Studier???

Jag vill studera, men vet inte vad jag vill utbilda mig till...!
När ska jag lyckats klura ut vad jag egentligen vill göra i framtiden?
Många har de problemet när det ska välja till gymnasiet. Jag visste precis vilket program jag skulle gå då, men det är först nu jag har fått problem med vad jag vill bli "när jag blir stor"... Tyvärr. Hoppas jag snart kommer på det.
Någon mer någonstans som har samma problem?

måndag 21 januari 2008

Vidrigt!

Det finns inte tillräckligt med straff för pedofiler!

http://www.expressen.se/nyheter/1.1011864/12-ar-och-mamma...

söndag 20 januari 2008

Strömavbrott

Igår kväll var det strömabrott en stund här i Hortlax. Det hade snöat tung, blöt snö hela dagen, så förmodligen låg det en massa sådan snö på elledningarna...
Men jag tänkte faktiskt på en sak, och det är vad beroende vi människor gjort oss av elektricitet. Vi blir både handlingsförlamade och sårbara när det blir strömabrott. Vi kan inte göra något, inte ens laga mat, eftersom spisen går på el. Och vi har gjort slut på alla umgängesformer som inte består av TV eller dator. Vi vet inte riktigt vad vi ska syssla med när vi inte kan se på TV eller sitta och spela datorspel eller sitta framför internet.
Vi satt och pratade den lilla stunden som strömmen var borta. Vi pratade just om de här sakerna. Förr i tiden kunde de roa sig utan ström. De klarade sig fint. Och jag vet att de som läser detta tänker att vi ju har vant oss och vuxit upp med el. Ja, det stämmer. Vi är vana med det. Men vi har faktiskt gjort oss Beroende av elektricitet. Det finns ingenting som fungerar utan el.
Som tur var så var inte strömmen borta särskilt länge, och jag måste erkänna att det var ganska mysigt med alla tända ljus.
Annars har jag inte gjort något speciellt i helgen, tyvärr. Bara tagit det lugnt och samlat nya krafter inför nästa vecka. Igår tänkte jag faktiskt åka och handla nya vinterskor, men när jag kom dit hade affären stängt på helgerna. Jag får helt enkelt åka dit någon dag under veckan efter att jag slutat jobba. För jag behöver nya skor. Mina gamla har gått sönder under, då de tar in vatten. Jag köpte dem i början av december 2007, så de är ju inte så gamla... Men jag har promenerat med dem varje dag, så de ser väldigt använda ut, och jag har inte kvar kvittot. Så jag skulle förmodligen inte kunna lämna tillbaka dem. De ser ut som om jag använt dem i flera år. Tyvärr... Men nästa par ska jag kosta på lite, så att jag får mycket bättre kvalitet. Det behövs eftersom jag använder dem så mycker i och med mina dagliga hundpromenader.

Ha en fortsatt trevlig söndagkväll!

fredag 18 januari 2008

Movienight!

Ikväll: Film (Beck -Det tysta skriket) + pyjamasen + popcorn + kudden = Perfekt kväll!

Till på köpet så har jag varit ut på en 1-timmespromenad med Lucky, så jag kan ha min filmkväll med gott samvete :)

Drömmen om USA


Jag har nog skrivit det tidigare i den här bloggen, men min absolut högsta dröm är att åka till USA för att bo och jobba/studera ett tag. Kanske ett eller två år... Jag vet att min bild av landet är väldigt romantiserad, men jag är faktiskt medveten om de dåliga sidorna också. Att Sverige är ett bra MYCKET bra land att bo i om man jämför. Men jag kan ändå inte låta bli att drömma. Jag skulle så mycket vilja prova på att bo där för att se hur det är. Och man blir ju ändå en massa erfarenheter rikare, även om de visar sig vara negativa. Men man lär sig av sådant också...
Det spelar egentligen inte så stor roll var i USA jag åker, men jag har tre ställen som är väldigt högt upp på listan, och de är:

Kalifornien -Har inget speciellt önskemål om stad, eftersom flera verkar roliga. T.ex. Los Angeles(of course) och San Diego.
New York -Hade inte med denna stad från början, men det har kommit mer och mer.
Florida -Samma som Kalifornien, finns ingen speciell stad. Florida har jag med på listan för solens och sommarens del. Visserligen är det mycket av den varan i Kalifornien också, men där finns det så mycket annat. Det enda som gör att jag skulle tveka med Florida är att det är så pass vanligt med orkaner och sådant. Jag vill helst inte hamna mitt i en sådan...

Annars finns det säkert massor fler ställen dit jag skulle kunna tänka mig att åka. Däremot skulle det vara tråkigt att resa dit ensam. Det är roligare om man är två eller fler, och då är man också fler i samma situation som kan hjälpa varandra.


Kalifornien
Ser inte detta fruktansvärt inbjudande ut?!

Eller detta...
En strand i Florida!Eller varför inte denna parkyv
i NYC...?

Om jag dessutom hade överflödigt med pengar så skulle jag vilja köpa ett hus i USA. Jag har alltid tyckt de har varit så fina, mycket finare än svenska hus. Men på senare tiden när jag fantiserat om att köpa ett sådant hus så har det nog gått mot en blandning av de två stilarna...
Här är ett par bilder på snygga amerikanska hus (enligt min smak...):Alla bilder är lånade från Googles bildsök.
Ha en riktigt bra helg!

Full fart mot helgen...

Då var det fredag igen då... Inte för att det gör mig något eftersom jag älskar fredagar. Däremot känns det som om veckorna endast består av måndagar och fredagar. Undrar var veckorna tar vägen egentligen? :)

Det har snöat i natt så nu ligger det ett vitt täcke på marken. Det var exakt noll grader när jag tittade på termometern i morse, och jag HOPPAS att den här snön får ligga kvar ett tag. Helst till i början av mars, men i alla fall kanske en månad. Hoppas de fortfarande är vitt i eftermiddag när jag och Lucky ska gå ut på promenaden. Det är ju så mysigt att vara ute då, och mörkret gör inte lika mycket. Håller tummarna...

Har nu också lagt till Luckys blogg här i sidan på den här bloggen, så om någon känner för att titta in där så är det bara att klicka på länken. Och än en gång: jag vet att det är lite fånigt, men jag tyckte ändå det kunde vara lite kul att prova...

Ha en bra fredag allihopa!

torsdag 17 januari 2008

Luckys alldeles egna blogg...

Jag har nu gjort en egen blogg till Lucky. Jag vet att det är lite fånigt att ha en blogg speciellt till en hund, men jag tyckte det skulle vara lite kul att prova. Så vi får väl se hur det går att driva 3 bloggar. Visserligen är en av dem en blogg jag inte använder så mycket utan bara till att skriva om viktnedgången. Så det blir egentligen 2 bloggar jag kommer att använda mest...
Adressen till Luckys egen blogg är http://luckycavalier.blogg.se
Det blev alltså en till blogg.se-blogg, men jag har fastnat för den sidan. Tycker det finns så många bra saker där...

Regn i januari

Jag måste bara få tjata lite mer om regn i januari, för jag kan inte fatta var vintern har tagit vägen! Visserligen är jag inte överdrivet förtjust i snö, men det är i alla fall flera tusen gånger bättre än vädret som är nu... plusgrader, regn, is och slask. Det var ju så fint väder i början på veckan när det hade snöat. Det såg ut som ett riktigt julkort med snö överallt på marken och på träden. Varför skulle det nödvändigtvis tina bort? Kunde det inte få vara så ett tag, till i mars ungefär. Efter det kunde snön tina bort och det kunde bli vår på riktigt. När man är ute nu känns det som ruggigaste hösten! Usch! Det är inget kul att gå på promenader med Lucky heller i det här vädret. Han blir så blöt och smutsig och jag blir alldeles blöt. Det går ju inte att klä sig bra heller. Antingen klär jag mig varmt i min vinterjacka som är en tjock jacka med stor kaputchong (vet inte om det stavas så) eller så i fleecetröja och regnjacka. För min regnjacka går inte att ha ovanpå vinterjackan, för då går inte den kaputchongen (på regnjackan) att dra upp över huvudet. Så jag får välja... Som tur är så är det ju inte så kallt just nu, så jag fryser inte särskilt mycket med fleecetröjan under. Men nog hade det varit varmare med vinterjackan. Tyvärr kan jag inte ha bara den, eftersom det tyget inte precis är gjort för regn. Men men, förhoppningsvis blir det snart bättre väder. Kanske... Annars så smäller det ju bara till innan det är sommar, och då behöver man ingen jacka alls! Hoppas bara att sommaren 2008 inte regnar bort, som sommaren 2007.

Ha en bra dag och hoppas att någon i Sverige har bättre väder än vi här uppe...

Utmärkelse

Fick en utmärkelse av min syster idag...

"Give the award to up to 10 people whose blogs bring you happiness and inspiration and make you feel so happy about blogland! Let them know by posting a comment on their blog so that they can pass it on. Beware! You may get the award several times!"

...så jag skickar en tillbaka till henne också (Therese).
Tyvärr har jag ingen annan att skicka till, så det får bli en idag...

tisdag 15 januari 2008

Plusgrader igen...

Jag vet att jag har tjatat massor om vädret i den här bloggen, men jag kan inte låta bli under de här månaderna. Det har inte precis varit något drömväder... Igår var det kallt och snöade och jag tyckte att det var så mysigt. Det blir som ett riktigt julkort! Men idag så var det plusgrader igen så det har tinat. Snön är inte borta, men det är väl bara en tidsfråga innan dess... Det är alldeles slaskigt och halt på vägarna. Det medför att det sandas en massa, vilket gör att det blir skitigt överallt. Det är verkligen ingen höjdare att vara ute på hundpromenad i det här vädret! Lucky blir både smutsig och blöt.
Jag skulle önska att det blev minusgrader igen och höll sig så ett tag. Det kunde också komma lite mer snö, och slaskvädret kunde vänta till i mars ungefär. Sedan kunde det tina bort och bli vår på allvar. Jag gissar att vi inte kommer att ha den turen, men man kan ju alltid önska :)

Just nu sitter jag då i alla fall inne i min torra, härliga lägenhet och har tänt lite ljus. Det är så mysigt. Samtidigt sitter jag här framför datorn med min nya stora skärm och bloggar och surfar lite allmänt. Annars har jag inte så mycket mer att berätta, så jag tror jag avslutar här med att säga:

Ha en bra fortsatt kväll!

måndag 14 januari 2008

Ny plattskärm!

Idag efter jobbet var jag iväg till Elgiganten och köpte en plattskärm till datorn. Den är 22 tum widescreen. Jag har jättelänge velat ha en sådan, eftersom min gamla var så liten (14 tum). Så nu sitter jag framför datorn och njuter av min stora skärm!

Ha det bra!

Nu ska julen packas ihop!

I eftermiddag efter jag har varit ute på promenaden ska jag packa ihop mina julsaker (eller i alla fall det jag hinner, resten får jag ta imorgon). Det är på tiden, eftersom det egentligen skulle ha varit gjort under helgen. Men jag har ju inte varit hemma i lägenheten, så jag får ta bort det nu i början av veckan istället. Ska bli tråkigt, måste jag säga. Det kommer att bli så tomt, speciellt utan julgranen. Och mörkt! Tur att det i alla fall går mot ljusare tider. Och så hade jag planerat att se om jag hittar lite växter att köpa. Då blir det inte fullt lika tomt att plocka bort allting... Som det är nu har jag ju bara växter i fönsterna. Kanske passar på att handla lite sådant i veckan när jag har bilen, om det fixar sig med låset (se förra inlägget).
Nu när julen är slut längtar jag bara till sommaren. Jag vet att det är påsk och så under våren, men sommaren är min absoluta favoritårstid. Så det är nästa sak jag längtar efter! Att kunna gå ut med Lucky på promenad efter jobbet och det är fortfarande dagsljus. Det gäller att utnyttja ljuset så mycket som möjligt!

/Erica

Jobbiga bil!

Inte ett enda inlägg på hela helgen! Vad är det med mig? Jag har ju kommit ihåg att skriva väldigt mycket fram till nu. Men men, det blir nog bättre nu när allting börjar om att gå på rutin...
Fick låna lilla bilen (Junior) den här veckan också, eftersom det inte är någon som behöver den. Men så hände något... Jag sov i Hortlax inatt, och på morgonen gick det bra att köra in till stan. Den startar faktiskt även när det är ganska så kallt! Men när jag parkerade utanför lägenheten och skulle låsa framdörren så gick det inte. Och sedan när jag skulle försöka se om jag hittade felet så gick dörren i någon sorts baklås. Typiskt! Så dörren gick inte ens att stänga. Det var inte annat att göra än att gå upp i lägenheten, ringa hem och be dem komma till stan och hämta bilen. För det känns ju inte så bra att den ska stå olåst mitt i stan hela dagen... Även om det är en gammal och inte alltför hel bil. Skulle någon få för sig att stjäla den så skulle den personen verkligen dra en nitlott! Men det känns ändå bättre nu när jag vet att den står hemma i garaget. Förhoppningsvis blir det bättre med låset också när hela bilen får bli lite varmare. Jag skyller på vädret som har varit den här vintern. Det är varmt, sedan kallt med snö, sedan varmt igen och det tinar, sedan kallt med snö och så vidare. Det är inte konstigt att billås strejkar...
Men det är ändå lite jobbigt när det händer.

Blir förmodligen fler inlägg under dagen.
Ha en bra måndag allihop!

torsdag 10 januari 2008

Aaagh!!!

Nu är headern inte som den ska igen! Måste Blogger hålla på och strula till det så mycket med min header?! Varför kan den inte bara få vara som den är? Det händer ju faktiskt lite nu och då att den blir så här smal, och jag vet inte vad jag ska göra för att få den normal igen...
Den har ju faktiskt varit som den ska hela dagen idag, men när jag hade postat mitt senaste inlägg och loggat ut från Blogger så ändrades den till den smala varianten igen! Jag blir så sur!!!

Årets vinter

Idag hade det snöat under natten och fortsatte framåt förmiddagen. Jag måste faktiskt erkänna att det var väldigt mysigt. Det hade hunnit lägga sig ett ganska tjockt täcke av snö på marken och på träden. Men som vanligt den här vintern så blev det plusgrader senare under dagen (har inte sett på någon termometer, men det måste vara plusgrader) och snön började tina. Den ligger fortfarande kvar nu i skrivandets stund, men förmodligen inte så länge till.
Det här har verkligen varit en konstig vinter. Snön har kommit, men den har knappt hunnit landa på marken innan den tinat bort igen. Det är fruktansvärt frustrerande när man vill ha snö. För det är faktiskt sant; jag vill mycket hellre ha snö än det här slasket som gör vintern 07/08! Det blir ju så skitigt överallt! Man ska inte behöva duscha av sin hund mitt i vintern för att han/hon blivit skitig av den dagliga promenaden. Nej, man ska bara behöva torka av pälsen när den blivit blöt av snön. En lerig hund från nos till svans hör till våren och hösten, ingen annan årstid! Så jag önskar faktiskt att det ska komma snö när som helst som ligger kvar utan att bli till slask. Sedan när det börjar närma sig mars; då kan den tina bort och det kan bli vår.
Tyvärr så är de här vintrarna ju faktiskt ett resultat av människans egen dumhet. Det beror på alla avgaser och sådant som vi släpper ut. Visserligen har alla på jorden börjat få upp ögonen för vad som håller på att hända, men tyvärr nästan för sent...
Men men, vi får väl passa på att njuta medan vi fortfarande får ha i alla fall lite snö kring juletid.

Ha en mycket bra dag allihop!

onsdag 9 januari 2008

Blogger vs. blogg.se

Jag är lite splittrad just nu, måste jag säga. Har ju nyligen skaffat en blogg via blogg.se till min Viktresan. Jag har också börjat fundera på om jag ska göra en till blogg där och "flytta" över den här dit istället. Där är där problemet börjar... Jag gillar min blogg här på Blogger jättemycket. Är nöjd med både headern och utseendet i allmänhet. Men blogg.se är så bra, så på ett sätt vill jag ha även min "vanliga" blogg där. Jag vet att det här är ett litet fånigt problem, men jag är ändå splittrad. Och att ha två bloggar där jag skriver om mitt liv känns ju lite onödigt...!
Så vi får väl se. Jag ska överväga för -och nackdelar med både Blogger och blogg.se så kanske jag snart kommer fram till ett beslut.

Ha en bra dag!

tisdag 8 januari 2008

Ny viktblogg

Nu har jag gjort en ny viktblogg. Den ligger på blogg.se eftersom det verkar mycket bättre än bloggsida.se
På den nya kommer jag att kunna lägga ut bilder direkt på viktbloggen o.s.v. Tidigare la jag ju ut bilderna på den här bloggen...
Jag kommer däremot att ha kvar den gamla; dels för att det var min första och för det andra ifall någon vill läsa lite mer om hur det gick under de första veckorna av min viktnedgång.
Jag har länkat till den nya bloggen här intill, och länkat till den här från blogg.se.

/Erica

måndag 7 januari 2008

Långpromenad

Jag har funderat på en sak... När jag på andra bloggar läst om långpromenader som folk har gått med sina hundar så undrar jag vad som egentligen räknas som en långpromenad. Jag vet att det beror på vilken person man frågar, men i alla fall...
På flera ställen har jag läst om de som varit ute på en långpromenad på 1 timme med sin hund. Men min vardagsrunda tar 1 timme att gå. Så det är alltså min kortaste promenadrunda. Jag tycker att en hund förtjänar att få vara ute och gå minst den tiden varje dag. Jag går alltså vardagsrundan varje dag, och ibland tar vi en långpromenad. Det blir ibland under helgerna, eftersom jag då kan passa på att promenera i dagsljus och jag har mycket tid på mig. Jag tycker att en långpromenad är minst en och en halv timme, gärna två timmar. Och det beror ju förståss på vilken hundras man har. Om man äger en liten hund (som jag) är det bra med vardagspromenader på 1 timme och långpromenader på kanske 2. Men om man har en stor hund så kräver den ju mer motion. Då kanske man måste ta minst ca 1½ timmes vardagspromenad och långpromenader som är längre än två timmar. Jag är ju inget proffs på hundar, men det är vad jag gissar och kan tänka mig. Större hundar behöver ju faktiskt mer motion. Men små hundar är inte heller till för att ligga vid fötterna hela tiden. De behöver också motion.
Så därför undrar jag när en del kallar 1 timmespromenader för långpromenader. Hur korta är då vardagspromenaderna? Men å andra sidan så kanske de tar långpromenader varje dag och då är det ju bra.
Var bara tvungen att skriva lite om detta, eftersom jag har funderat lite över det...

Ha det bra!

Det snöar; en vecka för sent...

Idag har det faktiskt snöat. Inte så mycket, men det har i alla fall blivit lite vitt på marken och snön som kommer är singlande, så det är riktigt mysigt. Tyvärr så är den ju faktiskt drygt en vecka försenad. Det skulle ha kommit sådan här snö strax innan jul, eftersom det ju är den här tiden det helst ska börja tina bort. Men men, det är som det är och jag måste ju erkänna att det är väldigt mysigt att det snöar trots att det är januari... Och tiden går så fort att snön ändå snart kommer att vara borta :)

Ha en trevlig måndag allihopa!

lördag 5 januari 2008

Trettondagsafton

Jag klamrar mig fast vid det absolut sista som heter något med jul... :) Idag är det alltså Trettondagsafton; alltså 13 dagar efter jul. Efter den här helgen är julen defenetivt (vet inte om det stavas så). Känns lite tråkigt, men jag får blicka framåt mot ett år som är redo att fyllas med nya saker. Ska bli spännande att se vad som kommer att hända. Hoppas det är mest roliga saker.
Idag har jag varit ute på en promenad med Lucky. Det är så kul att gå när det är ljust ute, och jag får passa på under helgerna. På vardagarna är det ju alltid mörkt när jag slutar jobba. Men det går ju mot ljusare tider... Om ett par månader kommer jag alltid att kunna promenera i dagsljus :)
Jag har också hunnit med att gå en sväng på COOP Forum för att handla lite småsaker. Skönt att ha det klart. Efter det har jag försökt bygga ihop mitt nya vardagsrumsbord som kom idag. Det gick bra, ända tills jag skulle sätta dit bordsbenen. Det fattas ett par hål att skruva in några skruvar i, så jag får vänta till imorgon när mamma eller pappa kan komma hit och låna mig en elektrisk borr. Det är lite synd, eftersom jag vill få det klart. Men det är ju inte länge tills imorgon, och jag är ju inte utan bord. Det nya är jättesnyggt. Det är som en träram runt om och en glasskiva i mitten. Under är det en till bordskiva där man kan ha till exempel tidningar, spel eller något sådant. Benen är ganska tjocka, runda och gråa. De ser nästan ut som metall, men det är plast. Jag tycker det är jättefint och har velat ha det länge.
Nu håller jag på att rensa lite av mina saker och städa lägenheten. Det finns så lite tid under vardagarna. Då kommer jag hem mellan 5 och halv 6, sedan går jag ut på promenad i ca. en timme och sedan äter jag middag. Och efter det är det inte så mycket tid kvar att göra något på. Så städningen brukar bli under helgerna.

Ha en mycket bra lördag!

fredag 4 januari 2008

Människans lathet.

Ibland känner jag hur jag blir arg när jag är ute på promenad med Lucky. Det går knappt att gå med en hund i stan. Visserligen brukar jag inte gå så mycket med honom absolut mitt i stan, men det blir ju i dess närområde.
Anledningen till att det knappt går att promenera där är allt glas som jämt ligger på marken. Ibland mer och ibland mindre, men det finns alltid på något ställe! Jag vill bara fråga: varför kastar man glas på marken så det går sönder? Varför kan man inte ta sin glasflaska med sig och kasta den där det är meningen att man ska göra det? För människor i stan spelar det kanske inte så stor roll, eftersom man alltid har på sig skor när man är ute. Man kan inte trampa in glas i fötterna. Men hundar har ju faktiskt aldrig skor på sig, så risken är ju väldigt stor att de trampar in en eller flera glasskärvor i tassarna. Som påföljd måste man då åka in till veterinären och jag tycker faktiskt att det är en onödig utgift. Det hade kunnat hindras, om bara alla människor tog reda på sina tomma glasflaskor istället för att bara "kasta dem över axeln". Inte för att veterinärkostnaden är det värsta, utan att hunden får väldigt ont. Det är de som får lida.
Men jag vet vad det här beror på: Människor är lata! Jag drar inte alla över en kam, eftersom det finns de som t.ex. aldrig slänger skräp på marken och sådant. Alla personer är ju olika. Men en stor del är faktiskt väldigt lata när det kommer till sådana saker. De "orkar" inte gå ända till en soptunna för att kasta skräpet. Det är bekvämare att bara lämna det. Jag är en sådan person som aldrig skulle kunna tänka mig att kasta sopor i naturen, och jag önskar att alla tänkte så; för naturens skull, men framförallt för djurens. Om till exempel ingen kastade glasflaskor på marken så skulle man kunna promenera med hundar utan att vara rädd att de ska skära upp hela undersidan av tassarna.
Snälla, tänk på djuren!

Ha en trevlig helg!

torsdag 3 januari 2008

Besöksräknare

Skulle vilja lägga in en besöksräknare här på bloggen. Finns det någon som eventuellt läser detta som vet hur man lägger upp en sådan på ett enkelt sätt?
Det skulle vara kul att se hur många som går in på den här bloggen, om det är någon över huvudtaget...

Sömnbrist

Jag kan inte påstå att jag känner mig 100% på topp just nu... Nej, jag är fruktansvärt trött, eftersom jag inte fått sova i princip något de två senaste nätterna. Jag vet inte vad det är med Lucky, men han lägger sig inte och sover när jag gör det, utan börjar hålla på med allt möjligt. Och det fungerar inte att vara arg heller... Han är verkligen envis och gör det han vill när han vill... Men det är förmodligen mitt eget fel; jag lyckades inte vara tillräckligt konsekvent när han var valp. Men han är ju bara min första hund...
I alla fall; av den anledningen har jag inte kunnat sova under två nätter. Natten till onsdag sov jag kanske en timme sammanlagt under hela natten. Natten till idag hade jag lite mer "tur". Jag fick sova tre timmar, men inte förrän tjugo i fyra på morgonen! Därför är jag så trött idag.
Anledningen till att Lucky är så jobbig på natten kan vara att promenadrutinerna rubbats lite under julhelgen. Idag ska jag gå ut och gå med honom och återgå till rutinerna. Inga undantag! Har jag tur så kommer det att bli bättre... Förhoppningsvis redan den här natten. Det skulle vara så skönt att få sova i kanske sju timmar istället för två-tre.

Ha en bra torsdag allihopa och hoppas att ni har sovit bättre än mig!

onsdag 2 januari 2008

Nyårslöften

Jag kom ju på en sak till som jag tänkte skriva om... nyårslöften.
Egentligen brukar jag inte avlägga sådant, eftersom man ofta lovar en massa som man sedan inte ens håller i en vecka. Det finns ju de som håller sina nyårslöften också, men jag skulle gissa att väldigt många bryter dem väldigt fort.
Det här har jag inte sett någon statistik på, men jag skulle tippa att de tre absolut vanligaste, alla kategorier, nyårslöftena är:

  • Sluta röka (kan väl eventuellt vara den allra vanligaste...)
  • Börja träna
  • Gå ner i vikt

Det här året har jag faktiskt, som omväxling, tänkt avlägga ett nyårslöfte: Jag ska faktiskt kopiera ett av de vanligaste; Gå ner i vikt. Jag har ju börjat och tänkte ändå fortsätta, så då tyckte jag att det lika gärna kunde få bli ett nyårslöfte. Och nu när jag har skrivit in det i bloggen så får jag ju lite extra "press" på mig att verkligen hålla det. Så vi får väl se hur det går... Ska göra en uppföljning i slutet av 2008 och se om jag lyckats hålla det.

Som sagt: Ha en trevlig dag alla ni som börjat om att jobba, alla som kanske är lediga och alla som fortfarande har jullov. Passa på att njuta!

Back to work...

Jaha, då var vardagen här igen då efter jul -och nyårshelgerna. Nu har alltså januari infunnit sig, vilket inte är så där överdrivet kul precis... Jag har två månader som jag tycker är de tråkigaste på hela året; och det är januari och november. Men januari vinner överlägset. Det händer ingenting och det är fortfarande så mörkt på dagarna. Tur att tiden går fort, så ljuset kommer tillbaka till oss. November är som sagt också en tråkig månad. Det händer inte särskilt mycket då heller, och det blir bara mörkare och mörkare. Men under den månaden går vi i alla fall mot december och jul. Nej, usch vad deprimerande text det här blev.
Imorse när jag vaknade (5:30 usch!) blev jag yr så fort jag stod upp och jag kände mig till och med lite illamående. Det var nästan så att jag funderade på att stanna hemma eftersom yrseln bara var bra när jag låg ner. Men det blev lite bättre i alla fall, så jag bestämde mig för att gå i alla fall. Anledningen till yrseln och illamåendet är förmodligen lindrig utmattning orsakad av sömnbrist. Jag måste ju erkänna att det blivit lite sent under de här lediga dagarna. Och natten till idag har jag bara sovit max en timme sammanlagt. Det beror på att Lucky inte har sovit. Han kunde lägga sig ner och det såg ut som att han somnade. Men fem minuter senare var han uppe igen och helt pigg. Så det har varit en jobbig natt, hoppas att nästa blir bättre. Annars kommer det att bli väldigt jobbigt i längden... Har planerat in att lägga mig extra tidigt idag; eventuellt redan vid nio. Hoppas att jag kan hålla den tiden, eftersom jag verkligen behöver sova just nu!
Förutom saknaden av ledighetens sovmornar så känns det bra att vara tillbaka på jobbet. Jag trivs här, så livet är ändå inte alltför jobbigt. Just nu är det inte så mycket att göra, men det är tvätten efter lunch.

Ha en bra onsdag allihop!

tisdag 1 januari 2008

Nyårsdagen

Idag har varit en riktig slapparedag... Vi har gjort absolut ingenting, mest tittat på TV. Eller förresten; en sak har jag gjort: läst ut sista Harry Potter-boken. Den hade verkligen ett oväntat slut. Jag skriver inget mer, ifall någon som inte läst boken läser detta. Jag vill inte förstöra spänningen för någon.
Tänk att tiden gått så fort... Efter att ha längtat efter julen i över en månad så är den redan över. Det känns lite tråkigt faktiskt. Det finns säkert de som är trött på julen vid det här laget och är glada att den är över, men jag älskar den här högtiden så mycket att jag aldrig blir less!
Igår var vi hemma tills på kvällen då vi åkte iväg till mormor och morfar. Förra året brydde sig Lucky inte om alla raketer, men i år skäller han för i princip alla... Mormor och morfar bor mer på landet, så det låter inte lika mycket där. Delvis därför åkte vi dit. Men det blev en trevlig kväll och på tolvslaget gick vi upp på vinden där vi såg alla raketer väldigt bra. Jag tror vi såg raketer både från Bergsviken och Hortlax...
Tänkte också bara inflika lite att igår har jag varit helt utan godis i 365 dagar, alltså ett helt år! Det känns alltid lika bra :)
Men nu ska jag avsluta detta inlägg, eftersom det är väldigt sent och jag ska upp och jobba imorgon.

Hoppas ni har haft en mycket bra jul -och nyårshelg och att ni kommer att få ett bra år 2008!