måndag 31 december 2007

Nyårsafton

Ha ett bra nyår och ett gott nytt 2008!

Sammanfattning av 2007

Det här året känns det som det nyss började. Var har tiden tagit vägen? Det känns som att det har hänt massor med saker, trots att det egentligen inte hänt så där jättemycket. Kanske beror det på att jag har haft saker att göra ända sedan slutet av april...
Först var det kursen Ung Resurs, vilken var den bästa kursen jag någonsin gått. Den hjälpte mig verkligen en bra bit, mycket tack vare draman. Efter det hade jag bara två-tre "lediga" dagar innan jag började på praktik på Piteå IF:s kansli. Den praktiken övergick efter ett par veckor till en s.k. TA-anställning. Det betyder att jag är anställd via Vägledningscentrum (Piteå kommun) med placering på PIF:s kansli.
Men deras mest hektiska period är sommaren, så efter det finns det inte så mycket att göra för mig. Så jag fick istället börja på WIBAX IBF PITEÅ. Det är ett innebandykansli, och där har jag trivts lika bra som på PIF, vilket är ett väldigt bra betyg :)
Där har jag varit sedan början av september och har nu fått förlängning på den platsen till sista mars. Så nästa år kommer verkligen att börja bra.
Sommaren var inte bra, vädermässigt. Den regnade i princip bort, men det var kul ändå. Vi åkte över en helg ner till Umeå med husvagnen för att gå på NOLIA-mässan. Den är vartannat år i Umeå och vartannat år i Piteå. Så när de är i Umeå brukar vi åka ner dit och ägna en dag åt NOLIA.
Och i höst har jag skaffat den här bloggen och upptäckt hur kul det är att blogga. Jag kommer förmodligen att behålla den väldigt länge... En annan sak som jag påbörjat i höst är min viktnedgång, och den här gången har jag verkligen bestämt mig! Under nästa år ska jag nå min målvikt. Under årets 14 sista veckor gick jag ner 14 kg, vilket är en väldigt bra prestation. Jag har visserligen gått upp lite grann nu under jul, men det kommer att gå fort att bli av med igen :)
Jag har också haft ett godisfritt år, och klarat det! Idag är det 365 dagar utan godis, och det känner jag mig nöjd med. Jag är så envis när det gäller sådana saker att jag bara måste klara sådana mål :)
Så för att kort sammanfatta vad jag skrivit här så har 2007 varit ett väldigt bra år och jag hoppas att 2008 kommer att bli lika bra. Gärna ännu bättre!

Ha ett mycket bra nyår allesammans!

söndag 30 december 2007

Lite mera pepparkakor...

Idag har vi faktiskt bakat lite mera pepparkakor. Jag gjorde ju det för ett par veckor sedan, men de hade en pepparkaksdeg här hemma som inte hade hunnit bakas upp. Så mamma och pappa skulle till pappas kusin idag, så vi som var kvar hemma har bakat. Tyvärr blev de inte lika bra som de jag gjorde tidigare :( Degen var bra, men jag råkade bränna en plåt och göra ett par kakor för tjocka. Men det blev i alla fall lite grann :)
Annars har vi inte gjort något speciellt. Ska snart gå och titta lite på TV. Det här inlägget blir inte särskilt långt (eftersom det inte har hänt något värt att berätta) men imorgon kommer det att bli lite längre. Eventuellt blir det två då också; ett som handlar om dagen och ett som får bli en sammanfattning av år 2007...

Ha en fortsatt trevlig kväll!

Luleå

Igår, lördag, var vi på shoppingutflykt till Luleå. Den här gången åkte vi först in till Luleå stad, och efter det ut till Storheden (som vanligt...) Jag hittade tyvärr inte så mycket. Ska bli kul senare i år när jag kommer att kunna ha en massa kläder som jag ser på stan. Men då kommer väl kruxet att vara att jag inte har tillräckligt med pengar till det... :) Alltid är det då något :)
Men men... det var i alla fall trevligt att åka upp till Luleå istället för att bara gå i affärerna i Piteå. Eftersom stan här är så liten så tröttnar man ju fort på affärerna. Då är det roligt med lite omväxling.
En sak som jag köpte på Rusta var en cool liten svart väst till Lucky. Jag gillar i vanliga fall inte hundkläder, men den kunde jag inte motstå! Han kommer inte att behöva ha på sig den särskilt ofta, men jag ville bara se hur han såg ut i den. Kanske kommer det en bild här på bloggen någon dag.
Vi blev kvar i Luleå väldigt länge, så klockan var sent när vi kom hem (minns ej exakt tid). Vi åkte förbi mormor och morfar för att hämta Lucky. Han hade varit där under dagen, eftersom det är roligare för honom än att sitta i en bil.
Mormor hade gjort palt som vi fick med oss hem, och den åt vi till middag. MUMS!

Hoppas ni hade en bra lördag!

torsdag 27 december 2007

Julen är slut

Tyvärr så är julen slut nu. Igår var det annandagen och idag är det ingen som helst juldag, utan bara en helt vanlig mellandag. Nästa speciella dag är Nyårsafton. Men tyvärr har jag inga planer för den kvällen. Hade varit roligt att ha något att göra, men nu är det som det är. Kanske nästa år... Förhoppningvis!
Det har då varit väldigt lugnt idag; mest tittat på TV, varit hem till lägenheten och betalat räkningar och så städat lite här i Hortlax. Annars har vi inte gjort särskilt mycket. Mellandagsrean började igår, men jag har fortfarande inte varit in till stan. Har inte någon större lust... Jag brukar sällan hitta så mycket på stan, även om det är mycket rea. Tyvärr... Om jag hittar något klädesplagg brukar det oftast vara för litet, men det är en sak som jag hoppas kommer att ändras under 2008. När det är dags för nästa jul kommer jag förhoppningsvis att kunna ha ganska mycket i affärerna här runt omkring... Det vore kul, och jag är en bra bit på väg. Imorgonbitti har jag min veckovägning, vilket ska bli väldigt spännande. Det är då jag kommer att få se hur mycket jag gått upp i vikt under julhelgen. Jag hoppas att det inte är alltför mycket, men jag har inte så höga förväntningar. Det är bättre att bli positivt överraskad. Tyvärr har jag säkert gått upp en del, eftersom jag har ätit en hel del under de här tre dagarna. Så vi får se... Det ska bli mycket spännande :)
Resten av kvällen ska jag fortsätta i samma anda som den här dagen: inte göra något speciellt. Usch, vilket tråkigt inlägg det blev idag, men jag har ingen vidare fantasi just nu... Hoppas det blir bättre av den varan snart!

Ha en mycket mysig torsdag och hoppas ni har hittat något fint på mellandagsrean!

onsdag 26 december 2007

Annandag jul

Idag är det julhelgens sista dag; annandagen. Det känns lite trist faktiskt, eftersom jag älskar julen så mycket. Men nu har det i alla fall vänt med mörkret och på väg mot ljusare tider. Det är ju alltid något... :) Nu har vi sommaren att se fram emot, och jag kan säga att jag verkligen ser fram emot den!
Jag är fortfarande kvar i Hortlax. Det är skönt att vara här under julen, för det blir så ensamt i lägenheten. Där kommer jag ju ändå att tillbringa den mesta av min tid... Vi har inte gjort särskilt mycket idag. På eftermiddagen åkte vi in till stan. Malin skulle gå på lite affärer och titta på mellandagsrean (som började idag) och jag skulle på Elgiganten och titta på en plattskärm till datorn. Det är en sak som jag länge har önskat mig. De hade en 20" väldigt billigt, men tyvärr var den slut och jag hittade ingen annan jag fastnade för. Däremot fanns det en annan som var lite större plus att det var widescreen. Men den var lite dyrare, så jag måste spara lite mer pengar. Och det är ju inte bråttom med en ny skärm, eftersom min fungerar bra. Jag ville mest ha en ny för att få en lite större och så skulle den vara platt. Så vi får se när det blir att köpa en sådan. Har också hittat ett vardagsrumsbord som jag mycket gärna vill ha... Det skulle vara kul om man kunde få en dag att gå på stan med obegränsad ekonomi... :)
Vi har nyss ätit julmat som blivit över från julafton och juldagen, så nu är jag VÄLDIGT mätt! Det är så gott att man oftast äter lite för mycket. Tur att det bara är jul en gång om året...
Jag kanske lägger ut lite bilder från julafton här på bloggen någon dag, men än har jag inte fört över dem från kameran till datorn. Det får bli någon annan gång.

Ha en mycket trevlig annandag jul!

tisdag 25 december 2007

Juldagen

Jaha, då var julaftonen över för det här året... Det går verkligen fort, och faktiskt känns det LITE tråkigt att det är över. Men juldagen är faktiskt ganska mysig den också, och julen är ju faktiskt inte över. Den pågår ju i tre dagar, så i skrivandets stund är det en hel dag kvar; annandagen. Jag vet att det är en sak som förmodligen bara finns i Sverige, men ändå. Sedan är det ju nyårsafton, och den är rolig den också, men på ett annat sätt än julafton.

Igår började jag dagen med att titta på sista avsnittet av Sunes jul samtidigt som jag åt frukost. Sedan duschade jag och lite sådant och efter det gick jag och Lucky ut på en två timmar lång promenad. Det var så härligt! Trots att vi inte fick någon vit jul, så var det härligt. Det var molnfritt och inte så kallt. Därför blev promenaden så lång. Well... när vi kom hem igen fick Lucky sitt julbad, så han blev så fin och mjuk i pälsen. Han var ju mjuk innan också, men det var som att han blev ännu mjukare.
Sedan åkte vi hem till Hortlax, eftersom vi skulle tillbringa dagen där; familjen och mormor och morfar. Vi åt julmat, vilket var jättegott! Jag älskar julmaten! Efter det var det dags för Kalle Ankas jul. Även om det är samma varje år så är det ju tradition. Det skulle vara fruktansvärt konstigt om de tog bort Kalle Ankas jul. Jag tror inte att det skulle gå heller, för då skulle det nog bli folkstorm...
En stund efter att Kalle var slut var det dags för efterrätt, Ris á la Malta. Det är den godaste efterrätt man kan äta, tycker jag. Men det är lite konstigt att jag tycker det nu... För under min uppväxt har jag absolut inte tyckt om gröt och ris á la Malta. Det var förra året (tror jag) som jag smakade det och tyckte om det. Nu längtar jag till och med efter det.
Senare på kvällen var det dags för julklappsutdelning. Vi har inte tomte längre på samma sätt som när vi var små, men pappa och morfar brukar i alla fall ta på sig lite tomtemundering och dela ut klapparna. Ingen jul utan någon sorts tomte... :)
Jag fick en massa bra och roliga saker, bland annat en symaskin som jag har velat ha länge. Nu behöver jag inte hem så fort jag ska sy upp ett par byxor, laga något eller så... Jag fick även pengar, vilket kommer att bli hur bra som helst snart när jag ska handla nya kläder. Jag kommer ju att vara tvungen att göra det efter att jag gått ner det jag ska i vikt.

Idag på förmiddagen har vi inte gjort något särskilt. Men nu på eftermiddagen är nästan alla här; mormor, morfar, Roger, Erika och så pappas fastar. Vi har ätit julgröt och annan julmat och nu sitter alla i TV-rummet och pratar lite och tittar på TV. Så det har varit en väldigt lugn juldag.
Imorgon börjar mellandagsrean. Jag vill ha en plattskärm till datorn från Elgiganten. Men då ska man nog vara där väldigt tidigt, så jag vet inte än om jag ska åka dit. Det kändes inte så lockande att stiga upp för att vara där så tidigt. Vi får se... För ett par år sedan var vi på Elgiganten i Luleå strax före klockan åtta på morgonen på annandag jul. Det var duktigt gjort för en morgontrött familj, tycker jag :)

Ja, det var lite uppdatering från min jul.
Ha en trevlig juldag och en fortsatt trevlig julhelg allihopa!

måndag 24 december 2007

Julafton!


Igår: 4:e advent

Igår var det fjärde advent. Tyvärr hann jag inte skriva något då, så det blir idag istället. Jag var hemma hos mina föräldrar på kvällen för att äta mat och julfika. Det var mysigt. Tänk att det redan har gått ett år sedan förra julen! Känns ju som att det var nyss...
Skriver inte så mycket i det här inlägget, utan lägger upp det mest för att få med bilden på ljusstaken med alla fyra ljusen tända.

Hoppas ni hade en trevlig 4:e advent!

lördag 22 december 2007

Myskväll med julfika

Under dagen idag har jag varit ut på en promenad (1 timme och 20 min.) med Lucky och sedan har jag städat lägenheten. Så jag har faktiskt varit hyfsat produktiv idag.
På kvällen hade jag bjudit hit familjen på julfika. Det var kul att bjuda på det eftersom jag hade tagit mig för att baka ett par sorter. Jag hade även släckt lamporna och tänt ljus lite överallt i lägenheten, så det blev en riktigt mysig julstämning.
I skrivandets stund har jag precis släckt de ljusen som fortfarande var tända, så nu luktar det stearin överallt. Jag tycker att det luktar så gott... riktigt jul! Och nu är det bara imorgon kvar och sedan är det julafton! Underbart!
Imorgon ska jag börja med att gå på promenad med Lucky. Sedan ska jag julbada honom och efter det gå över till farmor och farfar med julklapparna jag köpt till dem. När jag har gjort det ska jag nog gå en sväng ut på stan. Affärerna har öppet även på söndagar nu innan jul, och just imorgon kommer det förmodligen att vara väldigt packat med människor som ska handla de sista sakerna. Det är nog inte så roligt att gå på matvaruaffärer heller imorgon... Tur att jag inte har någon bil som jag ska köra dit, för det kommer nog vara rätt så omöjligt att hitta en parkeringsplats.
På eftermiddagen ska jag och Lucky hem till Hortlax. Ska äta middag och tillbringa kvällen där. Sedan åker jag förmodligen tillbaka till lägenheten, för att på julafton åka till Hortlax igen. Att jag inte sover över där beror på att jag har lättare att komma mig iväg på promenaden när jag är här i stan. I Hortlax är det så lätt att bara släppa ut Lucky i långlinan.

Sov förresten till halv elva imorse, vilket var underbart. Hade egentligen inte tänkt sova så länge, men det blev så ändå. Och det kändes så skönt att inte stiga upp halv sju. Imorgon ska jag försöka stiga upp lite tidigare än 10:30, men det blir säkert över nio i alla fall. Kommer att börja dagen med att titta på näst sista delen av Sunes jul och tända alla fyra ljusen i ljusstaken. Det är ju nämligen fjärde advent! Kändes som det var nyss jag tände första ljuset... Tiden flyger verkligen förbi!

Hoppas ni har haft en mysig lördag!

fredag 21 december 2007

Julledighet och fortfarande ingen snö...

Idag har jag jobbat sista dagen innan julledigheten. Känns skönt att vara ledig ett par dagar, eftersom jag inte hade någon semester i somras. Jag har inte varit ledig sedan i april, och före det var jag ju arbetslös. Det är ju en ofrivillig ledighet, som gör att man får viss ångest. Det är ju inte kul att inte veta om man kan betala hyran nästkommande månad.
Så jag tycker det är kul att jobba, men det kommer ändå att bli skönt med den här veckans ledighet...
Jag har även bakat en till sorts julkaka -systerkakor. Det är två ihopsatta, runda kakor med hallonsylt mellan. Men nu kan jag tyvärr inte göra några mera, eftersom det börjar vara fullt i min lilla frys. Hade varit bra med en frysbox den här tiden på året :)
Och vi har fortfarande ingen snö... Typiskt! Drömmen om en vit jul känns mer och mer avlägsen, men jag kan inte låta bli att hoppas.
Det blir ett väldigt kort inlägg idag, men jag återkommer imorgon igen...

Ha en trevlig fortsatt fredagkväll!

torsdag 20 december 2007

Önskas: Snö

Nu vill jag verkligen att det ska komma snö. Allt har ju tinat bort... och det som är kvar är täckt av avgaser från bilarna, så den är alldeles svart. Det är inte så här det ska se ut i slutet på december; ett par dagar innan julafton! Jag önskar att det kunde börja snöa nu och hålla i sig ända till på lördag eller söndag. Och att det då är riktigt julig snö; singlande flingor (absolut inte tung blöt snö). Det verkar inte så lovande att vi skulle kunna få en vit jul, men jag kan inte låta bli att fortfarande hoppas...
Det känns ju som att det blir extra mörkt när det inte finns någon snö också, och mycket av julstämningen försvinner. En annan sak som är väldigt irriterande med det här vädret är hur Lucky ser ut efter de dagliga promenaderna. Han är alldeles smutsig så att jag måste ställa honom i badkaret och duscha av honom. Så ska det inte heller vara den här tiden på året, utan det hör till hösten och våren. Den här tiden ska han bara bli blöt av snön så det enda som behövs efter en promenad är att torka av honom med en handduk. Men men... vädret kan vi inte rå på, utan det är bara att acceptera hur det är.

Så överst på önskelistan just nu står SNÖ!
(Som nummer två kommer en digital systemkamera och en plattskärm till datorn...)

Ha en bra torsdag!

onsdag 19 december 2007

Ännu mera bakning...

Jag har precis tagit ut en plåt med alldeles nybakade muffins ur ugnen. Måste säga att det luktar väldigt gott! Det blev ju inte att baka igår eftersom det blev så sent. Men alltså blev det idag istället. Det känns ganska skönt att ha lite nybakat fika ifall det kommer någon och hälsar på någon gång. Då har jag i alla fall något att bjuda på :)
Jag har också varit ut på promenad med Lucky som vanligt, så just nu känns det väldigt bra. Egentligen hade jag tänkt hinna duscha också, men det får bli imorgonbitti innan jag börjar jobba. Under den tiden som är kvar av kvällen ska jag gå ut och rasta Lucky, titta en LITEN stund på TV och sedan gå och lägga mig. Somnade inte förrän kvart över tre natten till idag. Lucky bestämde sig för att han absolut inte ville sova, så han gjorde minsann allt för att hålla mig vaken... Det var väldigt jobbigt imorse när jag var tvungen att kliva upp, men jag hoppas det blir bättre den här natten. Ska försöka lägga mig lite tidigare än jag brukar.
Som tur är så är det bara två dagar kvar till helg, och det betyder SOVMORGON! Alla julklappar är ju inhandlade också, så jag behöver inte stressa iväg ut på stan på lördag. Det enda är att jag behöver handla lite matvaror, men det blir eventuellt på fredag efter jobbet. Vi får se...

Ha en trevlig onsdagkväll!

tisdag 18 december 2007

5 dagar kvar till julafton

Kom tyvärr inte på någon bättre rubrik än denna. Har ingen bra fantasi just nu. Därför går det lite trögt att skriva dagens inlägg, men jag ska i alla fall försöka få till ett par rader....
Tänk att det bara är 5 dagar kvar till julafton! Som jag har skrivit tidigare: tiden går verkligen fort. Man hinner knappt med. Det kommer snart att vara sommar igen. Men nu ska jag i alla fall passa på att njuta av julen. Det är den mysigaste tiden på hela året!
Jag hoppas att jag kommer att ha lite mer att skriva om nästa år. Nu under 2007 har det också hänt en del, men jag hoppas att det händer ännu mer (bra saker) under nästa år. Det blir ju roligare att läsa den här bloggen i så fall.

Hade tänkt baka något idag också, men klockan blev så mycket innan jag var hemma från promenaden och hade ätit middag. Så eventuellt blir det imorgon istället. Har tittat igenom mina receptböcker nu ikväll och faktiskt hittat flera saker jag skulle vilja göra. Vi får se vilken det blir. Om det blir något.

En sak som är fruktansvärt irriterande just nu är vädret. Det säger inte precis "julafton om 5 dagar". Nej, det ser snarare ut som på våren eller hösten. I princip all snö har tinat bort och det är isigt på sina ställen på vägarna. Och där det inte är is är det fullt med blöt sand från när det var is där också. Det ska inte vara sådant här väder en vecka innan jul! Det ska vara alldeles vitt på marken och eventuellt snöa lite grann.
Jag hoppas att det börjar snöa imorgon och håller i sig i kanske två dagar. Och att det inte är blöt snö, utan fin "julsnö". Men jag gissar att jag kan se mig om i stjärnorna efter det. Förmodligen blir det som förra året, knappt någon snö på julafton. Kanske någon enstaka flinga om vi har tur. Men man kan ju alltid hoppas på det bästa... :) Och det gör jag. Jag håller fortfarande tummarna för att vi ska få en vit jul i år.

En julbild av Lucky framför julgranen.

Ha en fortsatt bra tisdagskväll!

måndag 17 december 2007

Mera bakning...

Idag när jag hade varit ute på promenaden och ätit middag, så kände jag för att baka någonting. Så det blev en liten sats av julkakorna "Moccabitar". De är väldigt goda, och vi har haft dem till jul sedan vi var små. Jag som inte tänkt baka något julfika i år har nu tre olika sorter...! Det är kul att baka när man väl kommer igång.
Det enda med dagens kakbak är att moccabitarna inte blev särskilt vackra. Men men, jag är ju bara nybörjare... Ju fler gånger jag gör dem desto bättre kommer de att bli. Och förhoppningsvis lite mindre. I år blev de verkligen JÄTTESTORA!
Jag är jättetrött just nu, så det blir ett kort inlägg eftersom jag sedan ska gå och lägga mig. Men jag avslutar med en bild på de fula, men förhoppningsvis goda kakorna...

Moccabitar
Hoppas ni har haft en trevlig måndag!

söndag 16 december 2007

3:e advent och lussebullar

Idag är det 3:e advent och en vecka kvar till jul. Jippie! Jag längtar nästan som ett litet barn :) Julen är den bästa tiden på hela året, tillsammans med sommaren.
Jag som tänkt kliva upp lite tidigare imorse sov tyvärr extra länge. Jag skulle hem till mina föräldrar för att baka lussebullar. Att jag planerade att baka dem där beror på att jag då har mycket mer utrymme än här hemma hos mig. Men som sagt; jag sov längre än beräknat, så det blev ingen promenad idag. Men det ska nog gå bra, både för mig och Lucky. Vi är ju ute och går varje dag annars, så en dag spelar inte så stor roll.
Jag har alltså bakat lussebullar idag... De blev faktiskt bra, förutom att de blev väldigt små. Men det gör egentligen inte så mycket, eftersom då blir man inte så proppmätt av dem.
En stund innan jag skulle åka hem åkte jag och mamma förbi och hälsade på hos mormor och morfar. Det var kul, eftersom det var ett tag sedan jag träffade dem.
Just nu sitter jag och njuter av min julfina lägenhet; men det är sent, så det här inlägget blir inte så långt. Avslutar med två bilder av hur resultatet av dagens bakning blev. Jag gjorde ungefär hälften som "vanliga" lussekatter och resten som vanliga saffransbullar med mandelmassa i. De blev goda :)
Ha en trevlig 3:e advent!

lördag 15 december 2007

Julshopping och julgran

Idag har jag äntligen blivit färdig med mina julklappsinköp! Efter dagens promenad med Lucky gick jag ut på stan en sväng. Tänkte köpa något klädesplagg, eftersom det var ett delmål med min viktminskning, som jag skrivit tidigare. Och så hittade jag de julklappar jag hade kvar också. Så dagen har verkligen varit lyckad. Jag har till och med hunnit slå in klapparna...

Jag tänkte vänta med att plocka fram julgranen tills nästa helg, men idag kunde jag inte vänta längre... så jag gick upp till förrådet och hämtade min gran. Väl nere i lägenheten klädde jag den också, så nu är det riktigt mysigt och juligt här hemma hos mig. Jag tycker verkligen om min julgran. För att vara en konstgjord så är den riktigt fin. Den är tät och jämn. Så nu har jag släckt alla taklampor. Det enda som lyser är mina ljusstakar och julgranen. Det är så mysigt! Och det är bara en vecka kvar till jul. Julafton är en måndag, så det blir en LÅNG helg. Först är det lördag-söndag, sedan julafton följd av juldagen och annandagen. Det är inte en vanlig dag förrän på torsdagen. Visserligen är inte julafton en röd dag, men man är ju ledig då, så jag räknar den som helg. Det blir alltså en helg på 5 dagar! Jag längtar verkligen dit!

Ha en fortsatt trevlig lördagskväll!

fredag 14 december 2007

Fredag

Då var det alltså helg igen! Känns som att det knappt hinner vara måndag innan det är fredag igen... Men jag tänker inte klaga. Även om jag trivs där jag är nu, så är det ju alltid härligt med helg. Och det är bara drygt en vecka kvar till julafton. Nästa fredag är det den 21 december...! Åh, vad jag längtar.
Imorgon ska jag gå ut och gå på en promenad med Lucky. Det blev ingen idag efter jobbet, eftersom jag var tvungen fortsätta städningen som jag påbörjade igår. Men vi är ju ute varje dag, och det blir nog lite längre imorgon, så det är ingen fara.
Efter promenaden ska jag gå en sväng på stan för att se om jag hittar något fint klädesplagg. Det är nämligen så att när jag kom under 90 kg så var belöningen ett nytt plagg. Och mitt julmål (under 90 kg och 90 cm) är ju också uppnått. Belöningen för det var nya julkläder... Så det ska bli kul att gå på stan imorgon. Får se om jag hittar något.
Sedan ska jag eventuellt baka lite grann; får se om det blir lussebullar. Jag har ju provat på pepparkakor, så vi får väl se hur det blir...

Dagens "vill ha": En digital systemkamera! :)

Ha en trevlig fredagkväll allihopa!

torsdag 13 december 2007

Lucia

Idag är det Lucia, 11 dagar kvar till julafton!
Det är väldigt mysigt på morgonen den 13 december, om man sitter och tittar på ett Luciatåg. Tyvärr har jag inte gjort det sedan jag gick på gymnasiet. Då var vi i aulan och tittade på skolans Luciatåg. Före det var det högstadiet, varav i nian var jag med i tåget. Det var kul, minns jag. Före det var det låg-och mellanstadiet. På den skola där jag gick var det femmorna som hade Luciatåget, så december 1995 var det våran tur. Det känns som en evighet sedan när man tänker tillbaka på det, men ändå känns det som det var nyss jag gick i skolan... Efter Luciatåget var det alltid Luciafika, som man fått ta med sig hemifrån. Jag minns att vi då fick gå och sätta oss var vi ville i hela skolan, eftersom alla klasser hade fikastund då.
Nu för tiden blir det som sagt inte att titta på några Luciatåg för min del. Jag vet att det brukar visas på TV på morgonen den 13:onde, men jag är så morgontrött att jag alltid missar det...
Jag får väl vänta till den dag i framtiden när jag får egna barn. Då blir de garanterat många Luciatåg att titta på...! Jag såg i alla fall dagens avsnitt av Sunes jul imorse, och det handlade om Lucia.
I helgen blir det nog till och med att äta en pepparkaka; gott :) Jag hade ju bestämt att jag inte skulle äta något onyttigt under veckorna fram till jul, så därför blir det att vänta till på lördag eller söndag. Och vem vet; jag kanske till och med försöker mig på att baka lussebullar...

Ha en riktigt mysig Luciadag!

onsdag 12 december 2007

Ny header

Igår kväll gjorde jag en ny header till den här bloggen. Jag tyckte om den förra bilden också (hade tagit den själv under en vacker höstpromenad), men jag ville prova något nytt... Så jag mixade ihop lite bilder på Luna och Lucky, och blev faktiskt hyfast nöjd med resultatet. Det enda kruxet är att på min dator syns hela headern som den ska, men på den dator där jag nu sitter så syns bara en smal remsa av bilden. Jag vill inte ha det så, eftersom man endast ser en bit av Lunas nos och inget annat.
Jag vet inte hur det är på andra datorer (kanske är det bara den här som det är något konstigt med...) Om någon läser detta inlägg; kan ni, snälla, skriva en kommentar om hur min header ser ut på eran dator...? Det vore jättesnällt. Jag vet tyvärr inte hur man fixar till det, och ifall det är så här på alla datorer så får jag försöka hitta en annan bild som passar bättre för ett smalare format.
Ska försöka fixa till en lite juligare header också, hade jag tänkt. Får se om jag lyckas...

Ha en trevlig onsdag!

tisdag 11 december 2007

En vanlig lugn tisdagkväll

Idag har jag inte särskilt mycket fantasi att skriva här, så det får bli ett kort inlägg på ett par rader...
Jag har inte gjort något speciellt; varit ute på den dagliga promenaden med Lucky och sedan ätit middag. Nu sitter jag här vid datorn och slösurfar lite, men ska snart gå ut och kvällsrasta Lucky innan det är dags att gå och sova. Det brukar hinna bli så sent varje kväll, trots att jag borde försöka lägga mig lite tidigare. Det är så jobbigt att kliva upp på mornarna just nu, eftersom det är den mörkaste tiden på året. Då måste jag egentligen se till att få sova så länge som möjligt på nätterna. Men som tur är börjar det gå mot ljusare tider redan om en månad...
Avslutar med att lägga in en härlig sommarbild så här i mörka vintern. Det brukar göra mig lite piggare att titta på sådana bilder...

Lucky får smaka lite yoghurt.
På båtutflykt sommaren 2006.

Ha en fortsatt trevlig tisdagkväll!

måndag 10 december 2007

Under 90!

Idag måste jag bara skriva om samma sak som i min andra blogg, nämligen hur det går med viktresan... Jag har nämligen passerat ett streck som jag längtat länge efter; 90-strecket. Jag har kommit under 90 kg! Det var ju mitt julmål, och det är ju ändå två veckor kvar till jul. Det känns VÄLDIGT härligt, måste jag säga. Jag trodde knappt mina ögon när jag vägde mig imorse... 13,3 kg på drygt 11 veckor! Det är inte så dåligt. Om det fortsätter i den här stilen så kommer jag att lyckas gå ner till min målvikt under nästa år. Mina förhoppningar är stora, faktiskt. Jag vet att jag egentligen inte ska hoppas på för mycket, men det är svårt att låta bli när jag ser sådana här resultat! Jag har ju redan gått ner två byxstorlekar, och idag provade jag mitt jeanspar i storlek 42, och jag kunde dra upp dem utan problem (bara det är kul). Tyvärr gick de inte att stänga riktigt än, men det är inte många centimeter kvar. Det ska bli så kul när jag kan ha dem! Det kommer att bli så roligt att shoppa kläder. Jag har alltid tyckt det har varit roligt, när jag hittat något jag kan ha vill säga. Det har INTE varit kul att jämt vara tvungen gå på den stora avdelningen. Jag kommer att få så mycket mer att välja på snart! Det ska verkligen bli kul. Hoppas jag får en del pengar i julklapp, så jag har råd att handla lite nya kläder när jag gått ner. Det är en av de få saker jag har önskat mig...

På tal om julklappar... tänk att det är julafton om precis två veckor! Det är ju måndagen den 24:e, och idag är det måndagen den 10:onde. Fjorton dagar kvar; det är ju nästan ingenting! Ibland längtar jag nästan tillbaka till skolan... det finns knappt något härligare än känslan att få jullov (och sommarlov också för den delen).

Med den här milstolpen i min viktminskning har jag nu fått ny motivation att ta nya tag med Orbitreken, så nu ska jag trampa en stund på den innan det är dags att gå ut med Lucky en sista gång för kvällen.

Ha en trevlig måndagskväll!

söndag 9 december 2007

2:a advent och pepparkaksbak

Idag är andra advent och jag tände två ljus i min ljusstake imorse under frukosten. Det är så kul när jag får tända fler och fler ljus. Kan knappt vänta tills alla ljusen lyser... Det är ju Lucia på torsdag! Tänk vad tiden går fort. Jag vet att jag har skrivit det väldigt ofta i den här bloggen, men det är sant. Ibland går den så fort att jag knappt hinner med. Jag hinner nästan inte tänka att det är måndag, förrän det är helg igen. Jag känner på mig att den här veckan nästan bara kommer att springa förbi, och söndagen kommer så jag får tända tredje ljuset.

I alla fall, när jag tittat på dagens avsnitt av Sunes jul, så gjorde jag mig iordning och gick ut på en promenad med Lucky. Det var så härligt, speciellt med tanke på att vädret var raka motsatsen mot igår! Då var det snöstorm, i princip. Idag var det blå himmel och bara en eller två minusgrader. Så det var bara passa på att njuta. Hoppas att det hinner komma lite mer snö till julafton. Det vore perfekt! Vi var ute och gick i ungefär en timme som vi brukar.
Sedan hade jag tvättid klockan 12, men vi råkade komma tillbaka lite försent, så tvättstugan hade hunnit bli upptagen. Men tiden efteråt var fortfarande ledig, så jag bokade den och såg till att verkligen passa tiden!

En annan sak som jag gjort idag är att baka pepparkakor. Det är första gången jag gjort det själv. Jag gjorde både degen själv, kavlade och gräddade. Ända sedan vi var små har vi bakat julpepparkakor hos mormor och morfar, så jag visste hur man kavlade och så. Men jag har aldrig tidigare gjort degen och gräddat själv. Och jag blev faktiskt ganska nöjd, om jag får säga det själv... Inga kakor blev brända. Vissa blev visserligen lite tjockare än de egentligen ska vara, men de smakar ändå pepparkakor :) Så nu har jag i alla fall provat på att baka det också. Får se om jag vågar mig på att prova lussebullar...

Resultatet av dagens bakning.

Ha en fortsatt trevlig 2:a advent!

lördag 8 december 2007

Snöoväder och julshopping

Idag har jag faktiskt hunnit få en del gjort, vilket känns väldigt skönt!
När jag vaknade tog jag det först lugnt en stund och tittade på kalendern Sunes jul. Samtidigt åt jag frukost och hade mitt adventsljus tänt. Tänk att jag får tända TVÅ ljus imorgon! Tiden går verkligen fort.
I alla fall, ca tjugo över tio, gick jag ut på dagens promenad med Lucky. Det gäller ju att passa på att gå i dagsljus när man kan det... Tyvärr var inte vädret med mig. Nej, det började som lite regn, sedan övergick det i lite kraftigare snöblandat regn för att avsluta med kraftigt snöfall. Och det var inte mjuka, singlande flingor. Nej, det var väldigt tung, blöt snö! Men vi gick i alla fall en timme och tjugo minuter, och det kändes väldigt härligt efteråt. En liten stund efter vi kommit hem åt jag lite lunch, samtidigt som jag hoppades att ovädret skulle avta. Jag hade nämligen planerat att gå ut på stan för att julhandla lite. Och man ska ju ha tur ibland också, för ungefär klockan ett blev det uppehåll! Då passade jag på, och på ett par timmar hittade jag faktiskt julklappar till i princip alla. Den sista presenten vet jag eventuellt vad jag ska köpa. Det beror på vad den kostar, eftersom affären hann stänga innan jag kom dit. Men nu känns det i alla fall ganska så lugnt inför julen. Det är alltid skönt när julklappsfrågan är löst...
Och en sak måste jag bara berätta... vilken tur man kan ha ibland. Jag var och handlade lite på en matvaruaffär här i stan, och bestämde mig för att köpa 2 Trisslotter. Och hör och häpna, jag vann på båda två! Först 50 kronor, och sedan 25 kronor med vinsten gånger 2! Det har aldrig hänt mig förut.
Nu ska jag gå och göra iordning en pepparkaksdeg, eftersom jag tänkte försöka mig på pepparkaksbak imorgon. Vi får se hur det går...

Ha en mycket trevlig lördagkväll!

fredag 7 december 2007

Storhandling

Alldeles nyss har jag varit och storhandlat. Eller, jag följde med mamma, eftersom jag skulle ha så mycket. Annars hade jag inte orkat bära hem det... Behövde handla en massa ingredienser tills jag ska baka julfika. Det blir inte så många sorter, men lite grann i alla fall. Det är så mycket julstämning när man bakar i december. Och lyssnar man samtidigt på julmusik är det helt perfekt.
Jag har också hunnit med att äta middag sedan jag kom hem, så nu är det bara att mysa resten av fredagskvällen! Imorgon ska jag gå en sväng på stan för att titta efter lite julklappar. Hoppas att jag hittar något, eftersom det bara är ungefär två veckor kvar till julafton.

Jag hade min vägningsdag igår och nu har jag bara 1 kg kvar till mitt julmål! Hoppas jag klarar det, men det ser väldigt lovande ut. Jag ska verkligen göra mitt allra bästa under den tid som är kvar till 24 december...

Ha en mycket trevlig helg!

torsdag 6 december 2007

Slaskväder

Igår och idag har det verkligen inte varit bra väder! Det regnade igår och nu håller snön på att tina bort. Typiskt! Det är också alldeles isigt på vägarna, så man måste vara extra försiktig när man går utomhus. Promenaderna de här dagarna har inte precis varit någon angenäm upplevelse... Men jag hoppas det blir bättre. Det vore bra om det snabbt blev minusgrader igen och snön kom tillbaka, för jag vill ha en vit jul. Det är betydligt högre mysfaktor på det än en grön jul. Så jag håller tummarna. Av det här vädret kan man lätt bli deprimerad. Men det är i alla fall fredag imorgon och sedan helg! Två dagar ledigt att vara hemma med Lucky. Det gillar jag!
Men på lördag, efter promenaden, ska jag gå en sväng på stan och se om jag hittar någon julklapp. Fin dag att gå på stan förresten... lördag; två veckor före jul! Det kommer förmodligen att vara tjockt med människor. Men, men... jag måste börja leta efter julklappar. Tänk att det är 2:a advent om bara tre dagar! Veckorna går verkligen fort nu för tiden. Det smäller bara till så kommer jul-och nyårshelgen att vara över och 2008 tar sin början. Jag undrar vad som kommer att hända under det året...
Men nu avslutar jag det här inlägget, eftersom klockan är ganska mycket. Jag måste försöka lägga mig och sova i tid ikväll.

Ha en fortsatt trevlig torsdagkväll!

onsdag 5 december 2007

Lucky

Idag upptäckte jag att Lucky har namnsdag :) Jag har en almenacka från Härliga Hund där alla månader har bilder på olika hundar och de har skrivit in ett hundnamn på varje dag. Det blir alltså som att hundarna också har namnsdag... Jag vet att det verkar lite fånigt, men jag tycker samtidigt att det är ganska kul :) och jag kunde inte låta bli att uppmärksamma det. Så grattis Lucky, och alla andra hundar där ute som bär det namnet.
Det är ju inte så länge kvar innan han är 2 år. Han föddes den 5:e februari 2006. Det känns så konstigt att det redan har gått nästan två år. I april har jag varit hundägare i precis 2 år! Det känns faktiskt lite overkligt. Det var ju nyss vi hämtade hem honom när han bara var en pytteliten valp... Nu är han en busig hund på snart två år med MYCKET egen vilja och STOR personlighet!

Ha en mycket trevlig onsdag allihopa!

tisdag 4 december 2007

Julblogg och fortsatt anställning

Jag har en stark känsla av att det här kommer att bli till största delen en julblogg under den här månaden... Jag tycker så mycket om julen så jag kommer förmodligen att skriva VÄLDIGT mycket om just det. Hoppas ni står ut med det... Det handlar ju i alla fall bara om en månad av tolv.
En annan sak, som faktiskt inte handlar om julen, är att jag fått förlängning på min tillfälliga anställning. Jag ska vara på WIBAX kansliet ända till sista mars. Så jag är OTROLIGT glad just nu. Det känns väldigt skönt. Och ännu bättre...: jag får förmodligen förlängt ända till 21 juni! Inte på WIBAX då, men på något annat ställe. Innebandysäsongen slutar ungefär i mars och efter det finns det inte så mycket att göra. Det är som på en fotbollsförening: den mest hektiska tiden är sommaren. Sedan minskar det ordentligt.
Men det känns i alla fall skönt att få ha inkomst i flera månader till. Jag hinner spara rätt mycket under den tiden :) Och vem vet... när den tiden är slut kanske jag har fått ett riktigt jobb. Det vore underbart! Att ha en fast inkomst varje månad varje år. Att ALDRIG NÅGONSIN MER ha att göra med försörjningsstöd!
Nu ska jag gå ut och kvällsrasta Lucky och sedan träna en liten stund på Orbitreken.

Ha en bra tisdagkväll!

måndag 3 december 2007

Ny storlek = ny bild

Jag har ju skrivit tidigare att jag kommer ta en ny bild på mig själv för varje storlek jag går ner. Och igår när jag provade mina nya byxor i storlek 44 så kunde jag ha dem! Det är en sådan underbar känsla när man ser den typen av resultat. Då vet man att alla ansträngningar ger något. Jag har även gått ner 11,9 kg sedan jag började min viktresa i slutet av september. Det känns också kul, men att gå ner i storlek är nästan det allra bästa!
Så därför skriver jag inte så mycket idag, utan laddar upp "före"-bilden och så den senaste, tagen igår :)Före-bild
Storlek 48


Storlek 44


Ha en trevlig måndagkväll!

söndag 2 december 2007

1:a advent

Idag är det 1:a advent. Bara 23 dagar kvar till julafton! Det känns nästan lite overkligt... Men roligt. Jag älskar julen! Det har inte hänt något speciellt idag, faktiskt. Så jag vet inte riktigt vad jag ska skriva. Det enda jag har gjort är att vara ute på promenad med Lucky. Vi var ute i en timme och tio minuter, ungefär som under en vanlig vardagspromenad. Det var härligt, trots att det snöade. Men det var inte blötsnö, så den bidrog faktiskt till att jag kände julstämning.

Snart ska jag åka hem till mina föräldrar och sy upp ett par byxor. Det är felet med att vara så kort, att man måste sy upp alla byxor man köper... Men det positiva är att jag faktiskt gått ner en storlek till! De byxor jag nu har är storlek 44, och det känns väldigt bra. Men jag återkommer om det i ett senare inlägg, eftersom jag ska ta nya bilder på mig.
Men tills dess säger jag:

Ha en trevlig 1:a advent!

lördag 1 december 2007

Julpynt och julkalender

Sitter och njuter i fulla drag just nu, eftersom jag just avslutat mitt julpyntande. Jag har plockat fram allt, utom julgranen. Plus att jag lyssnar på julmusik. Tänk att det är december, det känns lite konstigt. Känns som att det nyss var julen 2006...
Jag har till och med tänt värmeljus för att öka på julstämningen ännu mer. Är i vanliga fall ganska dålig på att komma ihåg sådant. Jag längtar tills jag får plocka fram julgranen också, för då känns det riktigt mycket att det är jul. Men den ska jag vänta med till ett par dagar före julafton... Det är tråkigt om man hinner bli less på den innan julhelgen, tycker jag.

Jag har också börjat titta på julkalendern idag. Inte den som går på TV, nej... jag tycker att de bara blir sämre och sämre. Jag tycker inte att en enda kalender som gått på TV under 2000-talet har varit bra. Den bästa, enligt mig, är SUNES JUL! Den gick som kalender 1991, då jag var 7 år gammal. För ett par år sedan köpte jag alla avsnitt på VHS, och sedan två år tillbaka tittar jag på ett avsnitt per dag under december. Andra kan säkert tycka att det blir lite tråkigt och enformigt, men det spelar ingen roll. Jag tycker den är bra och vill titta på den varje år. Det får mig i julstämning.
Men allmänt verkar julkalendrarna ha varit bättre förut än de är nu. Visst fanns det floppar då också, men nu för tiden tycker jag att de är usla varje år... Nu kanske någon som läser detta tänker att det är för att jag inte är 7 år längre, och till viss del kanske det stämmer. Men till stor del tycker jag att kvaliten var bättre förr. (Nu låter jag som jag vore 80 år och säger: "Det var bättre förr... :) ) Men jag tycker faktiskt det.

Nej, nu måste jag sluta och gå och lägga mig. Jag har tvättid imorgon klockan 7...

Ha en trevlig lördagkväll!