fredag 30 november 2007

Julklappsbekymmer

Det är snart kris... Bara en månad kvar till julafton och jag har inte köpt en enda julklapp! Det är så svårt att komma på vad man ska ge bort till jul. Jag måste nog ta mig en lördag här framöver för att gå på stan. Kanske jag hittar något bra då, förhoppningsvis. Jag måste säga att det är nästan roligare att se andra öppna julklappar som man gett till dem, än att öppna sina egna... Men då är det julafton och alla julklappsinköp är klara. Det är den här tiden innan jul som är jobbigast, och stressigast. När man vet att man måste bli klar med sådant, och man har inte en enda idé om vad man ska köpa.
Det är egentligen lite synd att december ska vara så stressfylld, eftersom det är en månad som ska vara mysig och förväntansfull. Vi borde ta oss mer tid att koppla av och bara njuta av alla ljus och julpynt som finns omkring oss. Kanske ta en promenad och njuta av att se ljusen i andras hus och hur alla har pyntat ute på gårdarna. Jag vet i alla fall att det är vad jag ska göra under mina decemberpromenader. Det har faktiskt redan börjat, eftersom fler och fler börjar ta fram sina julsaker. Jag tycker att det är så mysigt, och det gör att årets mörkaste månad inte bli så mörk. Faktiskt så måste jag säga att januari är mörkare än december...

Det kommer förmodligen att bli ganska så många julrelaterade inlägg på den här bloggen ett tag framöver, eftersom vi nu går in i december månad.
Och julklappsproblemen... ja, de hoppas jag löser sig snabbt. Ska förmodligen gå en sväng på stan nästa helg. Det blir inte imorgon, för att då ska jag JULPYNTA!

Ha en trevlig helg!

torsdag 29 november 2007

En till hund

Det hade varit så kul om jag haft råd att köpa en till hund. Förmodligen skulle det då bli en till Cavalier king charles spaniel, eftersom jag förälskat mig i den rasen. Lucky är det bästa som någonsin har hänt mig (hittills), och det vore kul om han fick en kompis. Då skulle de vara två under dagarna, istället för att Lucky var ensam. Jag vet visserligen inte hur han skulle reagera på en ny hund, eftersom han är VÄLDIGT bortskämd på uppmärksamhet, men eftersom han älskar andra hundar så tror jag det skulle gå bra.
Däremot, om jag hade råd med en till hund så skulle jag köpa den närmare sommaren. Det är lättare när snön har tinat bort. Då skulle jag vara mer ute och träna med den. Jag tror det är felet jag gjorde med Lucky... tränade för mycket inne (eftersom det var så mycket snö när jag hämtade honom). Jag tror att det är därför som han smiter så fort han får möjlighet. Men det är som sagt bara hypotetiskt... Man lär ju av sina misstag, heter det ju. Det kan ju hända att man lyckas bättre och bättre för varje hund man skaffar.
Men det är i alla fall vad jag skulle göra med nästa hund, träna mer utomhus. Det skulle vara väldigt roligt att ha i alla fall en hund som jag kunde ha lös på promenaderna.
Men nu tänker jag väldigt långt in i framtiden. Jag har inte råd med en till hund, i alla fall inte just nu. Kanske senare, när jag har en fast inkomst som jag vet att jag kommer att ha längre än ett år...
Då skulle det vara kul att skaffa en liten Tricolor-valp, eller en till Blenheim. Jag gillar båda färgerna lika mycket...

Ha en mycket trevlig torsdag!

tisdag 27 november 2007

Önskelistor från år till år.

Det blir bara svårare och svårare för varje år att skriva önskelistor till jul. Nu för tiden är jag glad om jag kan komma på en till tre saker som jag önskar mig. Tänk vilken skillnad det var jämfört med när man var liten... Då kunde önskelistan minsann fylla ett helt A4-papper! Då satte man sig ner med en leksakskatalog, och ville ha nästan allt som fanns i den... Även när man var på någon leksaksaffär så fanns det alltid ett par saker man önskade sig.
Men å andra sidan önskade man sig mycket "skräp" också... Det kunde vara något man ville ha JUST DÅ. Nu för tiden är som sagt önskelistorna väldigt korta, men det är också saker man verkligen vill ha. Oftast är de lite dyrare också... :) När man var liten kanske många av sakerna på önskelistan kostade mellan 20 och 100 kronor.
Tiden går verkligen fort när man blickar tillbaka på sådana saker. Det känns som om det var nyss, men samtidigt som att det var väldigt länge sedan.

Det blir inte så långt inlägg idag, eftersom jag måste betala räkningar också. Men jag avslutar det här med att lägga in en bild på Lucky.

Nytagen bild på Lucky.
Vilar lite efter den dagliga promenaden.

Ha en fortsatt trevlig kväll!


måndag 26 november 2007

Söndagsutflykt

Igår, söndag, var vi hela dagen på Storheden i Luleå och gick på affärer. Det var väldigt länge sedan jag var där. Trots att det snöade tung blöt snö, så var det ändå en rolig dag, och jag hittade flera saker för att julpynta i lägenheten. Tänk att det är på lördag jag ska göra det... Det är bara ett par veckor kvar till jul!

Jag skrev ju i lördags att jag skulle försöka komma ihåg att ta bilder under söndagen, men det blev bara 2 st. Det var aldrig läge att börja fotografera så mycket. Men nu i eftermiddag tog jag en bild på sakerna jag handlade (mest julsaker).

På väg till Luleå...

Första stopp: Dollarstore...
Tyvärr blev det inte av att fotografera något mer efter det.

Det här är vad jag köpte...
Två julmattor; en att ha utanför dörren och en under soffbordet.
En prydnadshund som håller en God Jul-skylt i munnen.
En adventsstjärna till fönstret.
Två tändare (behövs för ljusen till jul).
Två julljusstakar.
två röda askar till mina örhängen.
En "väska" till Flexikopplet (för att ha t.ex. nycklar och mobil i).

Ha en trevlig måndagkväll!

lördag 24 november 2007

Dagsljus

Idag var jag och Lucky ute på en lite extra lång promenad; en och en halv timme. I vanliga fall (efter jobbet på vardagar) brukar vi ju vara ute i en timme. Vi passade på att vara ut mitt på dagen, eftersom det gäller att nyttja det lilla dagsljus vi har under vintern. Jag tycker mycket bättre om sommaren, när det är ljust dygnet runt!
Däremot är det väldigt mysigt just nu också, när folk börjar julpynta i och utanför sina hus. Det börjar lysa ljusstakar i fler och fler fönster. Egentligen tycker jag att det är lite tidigt... Jag kommer inte att ta fram julsakerna förrän nästa helg; 1:a advent, men det är mysigt att titta i alla fönster när man är ute och går. Det blir inte lika mörkt, och så verkar det som om snön har kommit för att stanna. Det gör också att det blir lite ljusare. Men ändå går det inte upp mot sommarens ljus. Jag uppskattar det ännu mer nu under vintern när det börjar skymma redan tidig eftermiddag...

Imorgon ska vi åka till Storheden i Luleå. Det är ett ställe en bit utanför Luleå stad där det finns lite olika affärer. Det är väldigt kul att åka dit ibland. Lucky kommer att vara hos morfar, så att han slipper sitta i bilen en hel dag. Det skulle inte vara roligt för honom, och jag skulle bara ha dåligt samvete när jag var inne på en affär.
Jag brukar tyvärr vara lite dålig på att komma ihåg kameran, men om minnet fungerar som det ska så kanske jag publicerar lite bilder från utflykten till Storheden...

Ha en trevlig lördagkväll!

fredag 23 november 2007

Fredagskänslan infinner sig...

Äntligen fredag! Men egentligen behöver jag inte skriva så, eftersom veckorna går så fort nu för tiden så det känns som att det alltid är helg...
Fredag är den bästa dagen på hela veckan, trots att man jobbar lika länge som alla andra dagar. Men det är en speciell känsla. Man vet att det är sista dagen på arbetsveckan; att man har två hela dagar ledigt att se fram emot. Jag har då rejält med fredagskänsla just nu, kan jag berätta. Senare ska jag gå och lämna igen en hyrfilm och gå en runda på stan för att köpa ett par nya jeans. Det är nog bäst att jag gör det så fort som möjligt, eftersom det förmodligen (förhoppningsvis) inte dröjer så länge innan jag kan ha en storlek mindre. Jag började på storlek 48, nu har jag storlek 46, och i garderoben hänger ett par i storlek 42. Men jag kommer inte att gå direkt från 46 till 42, så jag behöver en 44 också. Jag har krympt 26 cm i midjan på 9 veckor!
När jag har gjort de två sakerna på stan ska jag gå hem och göra mat och sedan ska jag bara njuta av att ha hela helgen framför mig!
Jag har inget speciellt planerat. Imorgon ska jag tvätta, det är vad jag vet. På söndag ska vi eventuellt åka till Storheden i Luleå och gå på affärer. Det är alltid kul. Eventuellt kommer jag ihåg att ta med mig kameran...

Hoppas fredagskänslan infinner sig för er också.
Ha en trevlig helg!

torsdag 22 november 2007

Tomt utan Lucky

Lucky for just och följde med pappa hem till Hortlax. Han ska sova där inatt, eftersom de ska komma och rengöra fläkten och ventilationen och sådant imorgon. Det är någon gång mellan 8:00 och 15:00, och Lucky blir så uppjagad när det kommer nytt folk (eftersom han är så social). Jag kan inte vara hemma hela dagen, så därför ska han vara i Hortlax. Eller, på morgonen ska han vara hos mormor och morfar, och då får han förmodligen följa med på morfars promenad.
Men det känns redan väldigt tomt utan Lucky. Tänk vad man vänjer sig vid en hund, även om man inte har haft någon i hela sitt liv... Imorgon kommer det att bli som när han var i Hortlax när de skulle tapetsera i mitt kök... väldigt tomt. Det kommer att kännas lite konstigt att jag inte ska ge honom mat och gå ut med honom. Och lunchrasten kommer att kännas väldigt lång...
Nej, nu måste jag sluta, eftersom det är dags att gå och sova.

Ha det bra allihopa!

onsdag 21 november 2007

Nästa helg...

...får jag äntligen börja julpynta! Det ska bli så kul, eftersom jag fullkomligt älskar julen!
Då ska jag också lyssna på julmusik. Något år tidigare har jag börjat lyssna på sådana låtar VÄLDIGT tidigt, men nu för tiden har jag bestämt mig för att inte börja med det förrän jullådorna ska packas upp. Stämningen blir så mycket mysigare då.
Första året jag bodde här i lägenheten bakade jag till och med julfika, men det blir tyvärr inget av det i år. Det finns ingen plats i frysen för det. Där är det redan fullt.
Det ska bli så kul i framtiden när jag har råd att köpa ett hus. Då kommer det att bli ännu roligare att julpynta, eftersom jag då kommer att kunna ha julsaker utomhus... Jag säger inte att det kommer att bli som i USA (att man ska bli bländad bara man tittar på huset), men jag kommer absolut att pynta i trädgården. Men det är ett X antal år dit, och tills vidare ser jag till att göra lägenheten så fin som möjligt :)
Nästa helg... :)

Ha en trevlig kväll!

tisdag 20 november 2007

Grisen Wilbur

En av de gulligaste tecknade filmerna jag någonsin sett är den om grisen Wilbur. Vi såg den när vi var små, men den kassetten är så gammal nu att filmen nästan är helt utsliten. Jag har tittat överallt (känns det som) på internet ifall den finns att köpa någonstans, men har inte hittat den. De enda sådana filmer jag hittar överallt är Wilbur 2 och Charlotte´s web (nyproduktionen som nyligen kommit ut). Men inte någonstans finns originalet... Det känns väldigt tråkigt, eftersom jag skulle vilja ha den filmen i ett fräscht exemplar. Det är en film som jag skulle vilja visa för mina framtida barn. Som sagt, den gulligaste barnfilmen som finns.
Jag vet tyvärr inte vilket år den är gjord, och inte heller vad den egentliga titeln är, eftersom vårat exemplar är inspelat från TV, och det är inte riktigt från början. Det saknas ett par sekunder, men tillräckligt för att inte titeln kom med.
Är det någon som eventuellt vet om man kan få tag i den filmen någonstans? Eller är det omöjligt...? Om någon läser den här bloggen, och vet någonting om filmen, kan ni väl skriva en kommentar...

Ha en trevlig kväll!

måndag 19 november 2007

Vill ha!

Här är en bild på en sak som jag verkligen vill ha! Disneys julservis. Den har jag velat ha ända sedan jag såg den första gången. Det är bara synd att den är så dyr, för tänk att få äta julmiddagen på de här tallrikarna...
Jag vill ha HELA servisen; allt från tallrikarna till glasen, till uppläggningsfaten, till besticken, till ljusstakarna o.s.v. Men det blir VÄLDIGT dyrt... tyvärr. Kanske en dag :)


Bilderna har jag lånat från Fyrklöverns hemsida www.fyrklovern.se

10 kilo!

Jag har nu gått ner sammanlagt 10 kilo på 8 veckor. Det är så kul att jag bara var tvungen att nämna det på den här bloggen också. I vanliga fall är det ju inte min viktblogg (förutom bilderna då), men jag tror jag ska skriva ett inlägg här för vart tionde kilo jag går ner.
Som det ser ut nu har jag gått ner en fjärdedel av det jag ska gå ner. Det känns väldigt kul och inspirerande! Jag ser så positivt på framtiden just nu. Hoppas att jag har kommit i alla fall halvvägs mot min målvikt till sommaren 2008. Det skulle vara kul att kunna köpa lite nya sommarkläder. På tal om det så provade jag ett par av mina shorts för ett par dagar sedan, bara på kul (det är några shorts som har suttit VÄLDIGT tajt tidigare, som jag inte har kunnat använda) och de satt till och med löst! Så jag märker viktnedgången mer och mer.

Annars har jag inte gjort så mycket idag; det har varit tvätt av matchkläder på jobbet och efter jag slutat var jag och Lucky ute på den dagliga promenaden. Det var väldigt härligt, eftersom det inte var så kallt. Temperaturen ligger kring noll grader. Tidigare idag har det faktiskt varit någon plusgrad. För en liten stund sedan åt jag middag och nu tittar jag på TV. Om en stund ska jag träna en stund på Orbitreken.
Jag tror jag avslutar dagens inlägg med en bild på Lucky. Den förra som jag lade ut i början försvann av någon anledning...

Ett litet charmtroll

Lucky ca. 8 veckor (april 2006)

Ha en trevlig kväll!

lördag 17 november 2007

På väg...

...mot ett smalare liv.
Idag tänkte jag lägga ut den första bilden sedan jag startade min viktresa. Att jag lägger ut bilderna på den här bloggen istället för den andra beror på att det är mycket lättare här. Jag kommer förmodligen att ta en ny bild för varje klädstorlek jag går ner.
Startbilden kommer alltid att få följa med, för att ha något att jämföra med. På den bilden har jag storlek 48 på jeans, och på andra bilden i detta inlägg har jag kommit i storlek 46. Det känns väldigt kul, eftersom det är så peppande att fortsätta min resa.
Som det ser ut idag har jag gått ner 9,5 kg på 8 veckor, och 21 cm på samma tid. Så det går väldigt bra, måste jag säga.

"Före"-bild.
Storlek 48Storlek 46

Ha en fortsatt trevlig helg!

fredag 16 november 2007

Astrid Lindgren och Disney

Tänkte ägna detta inlägg åt äldre barnfilmer.
Det var verkligen bra kvalitet på dem. Se bara på Astrid Lindgren-filmer. De är egentligen för barn, men även vuxna kan se dem utan att bli uttråkade. Samma sak gäller gamla Disney-filmer. Jag kan börja med Disney...

Förut kunde det ta ett bra tag innan en ny tecknad film kom ut, men då var de också bra. Nu för tiden handlar det bara om att få ut så många filmer som möjligt under ett år, för att tjäna så mycket pengar som det bara går. Men så blir ju resultatet därefter också... Jämför bara filmer som Den lilla sjöjungfrun, Peter Pan, Snövit, Askungen m.fl. med till exempel Kejsarens nya stil, På andra sidan häcken och Kogänget (den ska vi bara inte tala om!) Och vad är det med alla uppföljare som har börjat ploppa upp? Askungen 2, Micke och Molle 2, Bambi 2... Man gör inte uppföljare på Disneyfilmer!!! De är ju typiska sagor, med typiska slut: "...och så levde de lyckliga i alla sina dagar." Det SKA sluta där. Man ska inte fortsätta på en sådan saga. Det är helgerån! Och nu för tiden, när gamla Disneyfilmer släpps i ny upplaga... Då har man "förbättrad bild- och ljudkvalitet"... Visst, det är bra att utvecklingen går framåt, men jag tycker att själva tjusningen med Disney är att det syns att filmerna gjordes för länge sedan. Jag vill inte
se t.ex. Den lilla sjöjungfrun i knivskarpa färger. Jag vill ha den typiska
"sagostämningen" över bilden.
Och så tycker jag det var bättre filmer när de ritade för hand. Nu är det något "Cartoon network-aktigt" över alltihop, när de görs via dator. De ser ut som någon lågbudgetvariant av tecknad film. Jag tycker faktiskt synd om barn som växer upp idag och som kommer att växa upp i framtiden, eftersom de aldrig kommer att få uppleva den riktiga Disneymagin...

När det gäller Astrid Lindgren-filmer så tycker jag ungefär samma sak som om Disney-filmer. De var bra järmfört med filmer som spelas in idag. Kvaliten var högre och skådespelarna var bättre. Jag tycker faktiskt att barn var bättre på att spela förr, trots att de inte var lika vana vid filmkameror som barn idag. Kanske är det just därför... Barn idag är alltför medvetna.
Jag menar inte att barn som är med i filmer idag gör ett dåligt jobb. Jag tycker de är väldigt duktiga, men det var något annat förut... När man ser t.ex. en Astrid Lindgren-film så verkar det så naturligt. Barn i filmer idag verkar faktiskt inte lika naturliga, i alla fall inte i Svenska filmer.

Ta bara Vi på Saltkråkan, Madicken, Emil i Lönneberga, Bröderna Lejonhjärta och Ronja Rövardotter som exempel... De är välgjorda filmer som man kan uppskatta vare sig man är fem eller femtio år (nu är jag ju inte 50 år, men vad jag menar är att vuxna kan uppskatta dem lika mycket som barn).

En annan sak jag har tänkt på, t.ex. när det gäller Disneyfilmer, är att nu för tiden fokuserar man så mycket på humor att handlingen nästan kommer bort. Det fanns visserligen humor i de gamla filmerna också, men balansen var mycket, mycket bättre!
Den dagen jag får egna barn kommer jag att visa dem från de gamla filmerna; både Disney och Astrid Lindgren. Det är en stor skatt.

Ha en trevlig helg!

(Bilderna letade jag efter på Googles bildsök, så därifrån har jag lånat dem.)

torsdag 15 november 2007

Luna

I kväll kom jag plötsligt att tänka på Luna; Labradortiken som botade min hundrädsla.
Det är nämligen så att jag varit fruktansvärt hundrädd under hela min uppväxt. Varför vet jag inte... det är ingen hund som har attakerat mig eller så. Men det går jag inte in djupare på nu.
Jag träffade då Luna en sommar för några år sedan, hos mormor och morfar. Vi var ute på gården, och hon kom plötsligt och hälsade på (hon ägdes av deras grannar).
Min vana trogen, på grund av rädslan, gick jag upp på altanen och gömde mig. Men så upptäckte jag att hon faktiskt var väldigt snäll. Hon kom inte rusande för att hälsa, som andra hundar brukar göra, utan var väldigt lugn. Och så här i efterhand kan jag aldrig förstå hur jag kunde vara rädd för henne. Det var världens snällaste hund, och precis vad jag behövde för att komma över min rädsla. Visst hade jag träffat väldigt snälla hundar tidigare i mitt liv, men ingen som gick upp mot Luna!
Det gick till och med så pass bra att jag, våren 2006, gjorde en 7 veckors praktik på ett hunddagis här i Piteå. Där gick jag ut med alla möjliga raser, till och med schäfrar... Eftersom det är så stora och kraftiga hundar så har de varit en av de svåraste rädslorna att komma över. Men det gick bra, och allt tack vare en oerhört snäll och vänlig ljus labrador...
Utan Luna hade jag inte haft Lucky nu. Hundägarlivet är härligt och man kommer sig ut mycket oftare än när man är utan hund.
Anledningen till att jag skriver om Luna i dåtid är att hon, tråkigt nog, dog i somras. Hon var väldigt dålig och det var bättre för henne att få "gå vidare". Men det känns ändå tråkigt. Ibland saknar jag henne väldigt mycket. Som när vi kommer till mormor och morfar, och hon inte kommer springandes. Ingen som sitter och väntar ihärdigt ifall någon skulle räcka henne en bit mat...

R.I.P Luna

onsdag 14 november 2007

Halva november har gått...

Redan?!!
Vad tiden går fort nu för tiden. Jag tror den går fortare och fortare för varje år... Det känns som om det var nyss sommar och det var ljust när jag gick på eftermiddagspromenaden. Nu är det mörkt, snöigt och kallt. Och det är inte ett enda löv kvar på träden. Men det känns konstigt att det bara är en och en halv månad kvar av det här året. Jag menar, en och en halv månad går ju så fort att man knappt hinner vara med...
Det har faktiskt varit ett bra år. Jag har haft något att göra nästan hela tiden. Det var bara de första tre månaderna jag var arbetslös. Sedan var det kursen jag gick, efter det sommaren på Piteå IF och nu hösten på WIBAX innebandykansli. Och inte att förglömma: den här bra hösten när jag hunnit gå ner drygt 8 kg på 7 veckor! Det är en av de bästa sakerna...!
Jag undrar hur nästa år, 2008, kommer att bli. Hoppas att det blir ännu bättre än det här, eller i alla fall lika bra. I så fall kommer jag inte att ha något att klaga på. Eventuellt kommer jag ju att nå min målvikt under det året. Ska bli spännande att se om jag lyckas. Det ser väldigt ljust ut, måste jag säga.

Det är bra att snön verkar ha kommit för att stanna. Inte för att jag gillar snö, tvärtom. Men det är väldigt praktiskt, eftersom Lucky inte längre blir smutsig på promenaderna. Han blir bara blöt, och det är ju lätt att torka med en handduk. Jag behöver inte duscha av honom varje gång. Men det behöver inte bli så mycket mer snö, faktiskt. Kanske lite mer till julen, men sedan kan det tina bort och bli så här lite igen...

Ha en trevlig onsdag!

måndag 12 november 2007

Julpynt

Jag längtar verkligen till jag får börja julpynta. Det är så mysigt, och det är ju bara ett par veckor kvar. Det ska bli så kul att plocka fram ljusstakarna till fönsterna, prydnadstomtarna, glittret och sedan, närmare jul, julgranen! Det är något speciellt med julen. Jag tycker det är den mysigaste tiden på hela året. Trots att det är den absolut mörkaste tiden, så blir det ljust med alla ljus. Och man får spela julmusik. Att gå på stan under december månad är bland det bästa som finns, eftersom även alla affärer julpyntar och det finns så mycket julrelaterat som man vill handla... Det är synd att jag varken har råd eller plats för allt...

Det är bara 43 dagar kvar till julafton, dagens datum inräknat. Och det är ju nästan ingenting. Tre veckor kvar till första advent, när jag får hämta ner mina jullådor från förrådet.
Och när jag kommer att vara ute på mina hundpromenader i december, så kommer det att vara upplyst i alla fönster som jag passerar. Då kommer det faktiskt inte att göra så mycket att det är mörkt redan när jag slutar...
Det snöade i helgen, och det ligger fortfarande kvar. Bara nu temperaturen håller sig under noll grader, så snön ligger kvar till nästa månad. Det vore kul om vi fick en vit jul i år också!

Ha en trevlig måndag!

lördag 10 november 2007

Busy Saturday

This is the things I have to do today:

  • Go for a walk with Lucky.
  • Do my laundry.
  • Clean the appartment.
  • 20 minutes on the Orbitrek.
  • 5 minutes on the AbSlider.
So, as you see, I have some things to take care of this saturday. And I have already went out on a walk with Lucky. I enjoyed it very much, even though the weather could have been better. At least it didn´t rain...
You maybe wonder why I´m writing in english... I just felt for it. It´s fun to use the english language sometimes, and it is good practise too.
It´s like when I watch Friends on DVD... Then I always have english subtitles, because I learn so much. Now, it´s almost weird to see an episode of Friends with swedish subtitles...
You have to excuse me for my english grammar. I´m not so good at that yet, and that´s why this is so good practise...

Have a nice weekend!

fredag 9 november 2007

Rolig fredag

Den här fredagen är lite roligare än andra, för mig...
I vanliga fall använder jag ju min andra blogg, Viktresan, för att berätta hur det går med viktnedgången. Och även idag har jag uppdaterat den. Men jag vill ändå skriva lite om det i den här bloggen just idag.
Jag hade mig veckovägning och mätning imorse, och sammanlagt har jag gått ner 8,2 kg och 18 cm på 7 veckor. Det känns väldigt bra, eftersom det blir lite drygt ett kilo per vecka! Och när jag hade vägt mig så provade jag mina första "målbyxor" (jag köpte de för länge sedan för att ha ett mål med viktnedgången). Jag provade dem i tisdags också, men de gick inte riktigt igen.
Men så idag, äntligen, så fick jag på mig dem! Det var en underbar känsla, och ett synligt bevis på att jag håller på att lyckas den här gången. Det är så kul när man får se sådana här saker. Det gör "resan" mycket lättare. Man lyckas hålla motivationen uppe hela tiden. För jag är lika peppad att fortsätta nu som jag var i början, om inte ännu mer just idag!
Det är väldigt tur att det här hände just den här fredagen, eftersom vädret hade kunnat göra mig riktigt deprimerad... Det snöade igår så att det var alldeles vitt, och idag har det regnat hela dagen. Så överallt är det slaskigt och blött. Kommer nog inte att bli en så angenäm promenad med Lucky idag. Han lär bli både blöt och smutsig. Blir till att stoppa honom i badkaret och duscha av honom när vi kommer tillbaka. Det känns lite jobbigt att gå ut en sådan här dag, men det kommer att kännas så mycket bättre när vi kommer hem och kan koppla av i soffan...
Det är ju i alla fall fredag och jag behöver inte stiga upp okristligt tidigt imorgon!

Ha en trevlig helg!

onsdag 7 november 2007

Drömmar

En av mina största drömmar är att bli författare. Tänk att få skriva hela dagarna!
Jag vet att det är en väldigt svår branch och att det är väldigt få som lyckas slå igenom som författare. Men jag kan inte låta bli att drömma. Det skulle vara kul...
Jag tycker det är viktigt med drömmar. Tänk att gå igenom ett helt liv utan dem. Att inte ha någonting att sträva mot, att önska, att fundera "tänk om..." Det skulle bli ett väldigt tråkigt liv, tror jag i alla fall. Man måste visserligen vara realistisk, men drömmar skadar inte.

När jag ändå är inne på drömtemat kan jag berätta om min andra dröm... Det är att åka till USA och prova på hur det är att bo där. Det skulle vara kul att flytta dit kanske ett år (i alla fall till att börja med) och jobba. Det här är en dröm jag har haft sedan jag var 16 år och gick första året på gymnasiet. Men tyvärr så kostar det ju en hel del pengar... Det är ett stort problem om man inte har några :) Om jag bara hade lite pengar som jag inte gjorde något med så skulle jag gå in på närmaste resebyrå så fort som möjligt och beställa en resa till USA.
Det skulle även vara kul att åka dit för att studera. Kanske studera först och sedan jobba ett tag... Det är ju förståss ganska knepigt att få visum i det landet också...

Vem vet vad som händer i framtiden...? Kanske jag kommer att uppfylla mina drömmar, eller i alla fall några av dem. Jag har ju i princip hela livet framför mig.

Ha en trevlig onsdag!

tisdag 6 november 2007

Promenadkompis människa vs. hund

Jag var som vanligt ute på promenad med Lucky (1 timme) när jag kom hem från jobbet. Det är väldigt härligt att gå ut direkt, eftersom jag har suttit inomhus hela dagen, men det är tråkigt att det är mörkt redan när jag slutar. Det är roligare att promenera när det är dagsljus. Ska bli så skönt efter jul, när det går mot vår. Då blir dagarna ljusare och ljusare, istället för tvärtom... Som tur är så är det snart jul, och både alla ljus och snön gör att det inte blir fullt lika mörkt.
Jag har tänkt på en sak den senaste tiden... Det skulle vara väldigt kul att ha en promenadkompis att gå med. En hund är visserligen ett väldigt bra sällskap, men det är ju i alla fall ett djur som inte kan prata. Det blir på ett annat sätt med en människa. Man kan prata om olika saker och så. Ibland har jag mp3:n med mig och lyssnar på musik, men för tillfället är jag ganska trött på det. Kanske jag börjar om efter ett tag... Jag är väldigt less på musiken jag har i den, och kommer inte på någon annan bra låt. Så den får ligga hemma ett tag nu. Det är väldigt synd att jag har varit så fruktansvärt blyg under min uppväxt, eftersom det är anledningen till att jag aldrig har skaffat någon riktig kompis. Under skoltiden vågade jag helt enkelt inte ta kontakt med någon. Men nu har jag kommit en ganska bra bit på väg, och jag vill egentligen inte skylla allt på min blyghet...

Ha en trevlig kväll!

söndag 4 november 2007

Söndag

Jaha, då var det söndag igen. Ibland känns det nästan som om det är oftare söndag än fredag... Men, men... nya veckor, nya möjligheter. Det bästa är att försöka se positivt på det. Men nog måste jag erkänna att det är väldigt härligt att ligga och dra sig en extra stund på morgonen.
Jag är fortfarande i Hortlax, men ska snart åka hem. Det är bäst att lägga sig i tid så att jag inte är alltför trött imorgon. Det är tvätt av matchkläder som står på schemat.

Just för tillfället blir det inte så särskilt roliga inlägg på den här bloggen, eftersom det inte händer något speciellt. Men jag hoppas att det snart ska hända andra saker, som jag kan skriva om. Det är så tråkigt om det bara skulle bli en "dagbok" av typen man skrev när man var liten. Då var det mest: "Hej dagboken! Idag har jag gjort det och det och det och det..." Det kan bli lite tråkigt i längden. Så jag hoppas att det inte ska dröja alltför länge innan jag får något roligt att skriva om.

Ha en trevlig kväll!

lördag 3 november 2007

Vintern är här...

Idag kom det andra snöfallet för i år. Tyvärr... Nu är det vinter, eftersom det är i princip konstant kallt och det nu har snöat två gånger. Jag tycker verkligen inte om vintern. Tänk om snön hade väntat ungefär en månad till. Då hade den kommit lagom till advent och jul, och sedan hade den kunnat försvinna igen.
Den enda som tycker om vintern är nog Lucky. Han älskar att vara ute och leka i snön, och han brukar jaga snöflingor för att försöka äta upp dem. Det ser väldigt festligt ut, måste jag säga.
Jag kom på en annan grupp som också brukar tycka om snön... förskolebarn. Det är faktiskt ganska kul att se den barnsliga glädjen i den första snön. Att de går ut och hittar på allt möjligt med den, trots att det oftast bara kommit en eller två centimeter. Vissa stunder kan man längta sig tillbaka till den tiden, då det inte fanns ett enda bekymmer i hela världen!
Men alla tidpunkter i livet har sin tjusning. Den här tiden är också bra, på ett annat sätt. Just nu finns det visserligen ett par saker som jag skulle önska att jag hade, men annars är mitt liv ganska så härligt. Jag ser ganska positivt på framtiden.

Ha en fortsatt trevlig helg!

torsdag 1 november 2007

Pitbull

Jag känner att jag bara måste skriva ett inlägg till idag...
Det är nämligen så att jag nyss läste en artikel om en kvinna och hennes hund som blivit attakerade av en Pitbull. Och sedan, ett par veckor senare, attakerar samma hund en annan person med hund. Jag ville bara skriva lite om hur jag känner gentemot just den rasen...
Personligen tycker jag att rasen Pitbull ska förbjudas i Sverige. Det är inte precis första gången jag har läst om en sådan hund som attakerat människor och djur.
Visserligen kan det "slå fel" i huvudet på alla hundar, men det ligger ju i princip nedärvt i generna hos Pitbull.
Nu vet jag vad alla ägare till sådana hundar tänker; att det helt beror på ägaren. Med en bra ägare kan en Pitbull bli som vilken annan hund som helst. Och jag argumenterar inte mot det, inte så mycket i alla fall. Jag tror också på att mycket beror på ägaren. En bra husse/matte får en bra och lydig hund och tvärtom. Men med tanke på hur/varför rasen är framavlad från första början så skulle jag ALDRIG kunna lita på en Pitbull.
Upplysningsvis så är jag själv hundägare och älskar hundar. Under hela min uppväxt har jag varit rädd för dem, men blev "botad" för ett par år sedan. Min hund är av en liten ras (Cavalier king charles spaniel), och han skulle inte ha en chans att överleva om han blev attakerad av en Pitbull.
Jag tycker som sagt att rasen ska förbjudas i Sverige.

Kul med listor

Jag har tyvärr ingen fantasi idag, så jag publicerar en lista istället. Jag har sett den här listan på flera andra bloggar, och lånade den. Den som vill får gärna ge mig tips på listor, eftersom det är ett väldigt roligt tidsfördriv...

1. När gick du upp idag?
Klockan 6:25

2. Diamanter eller pärlor?
Diamanter

3. Senaste filmen du såg på bio
Harry Potter and the order of the Phoenix (ja, jag går inte på bio särskilt ofta…)

4. Favorit-TV- program?
Vänner, Nanny, Time Out (jag gillar humor)

5. Vad åt du till frukost?
Te och smörgås

6. Vad är ditt andranamn?
Anna, Magdalena

7. Din favoritmat?
Ojoj, svårt att välja när det finns så mycket som är gott! Men Tacos är en av favoriterna.

8. Vilken mat gillar du inte?
Fiskpinnar och blodpudding

9. Favoritchips?
Sourcream and onion & lättsaltade

10. Vilken är din favorit-CD för tillfället?
Lyssnar mest på mp3, så det blir lite blandat.

11. Vilken bil kör du?
Har ingen bil

12. Favoritmacka?
Polarbröd med kall köttfärslimpa på.

13. Vilka mänskliga karaktärsdrag, kan du bara inte med?
Överlägsenhet, elakhet m.m.

14. Vilka är dina favoritkläder?
Jeans och en svart V-ringad top eller tunika.

15. Om du fick åka vart du ville på semester?
USA, utan tvekan!

16. Favoritklädmärke?
Vet inte

17. Var vill du dra dig tillbaka?
Hortlax. Där har jag vuxit upp och där trivs jag väldigt bra.

18. Favorittid på dagen?
Kvällarna, när man kan koppla av framför TV:n efter att man har gjort allt man ska.

19. Var är du född?
Piteå

20. Vilken är din favoritsport att se på?
Hästhoppning

21. Coca Cola eller Pepsi?
Pepsi

22. Fotboll eller ishockey?
Ishockey

23. Är du en morgonmänniska eller nattuggla?’
Nattuggla (var inget av det förr, men kan vara uppe längre nu)

24. Pedikyr eller manikyr?
Manikyr

25. Vad ville du bli när du var liten?
Hästskötare

26. Bästa barndomsminnet?
Hösten 1995, när jag var 11 år och red på ridskola.

27. Varit i Afrika ?
Nej

28. Nånsin rullat in någon i toapapper?
Nej

29. Varit med om en bilolycka?
Nej

30. Favoritdag i veckan?
Fredag

31. Favoritrestaurant?
Golden Dragon (mysigt och bra mat)

32. Favoritblommor?
Rosor

33. Favorit-snabbmatsrestaurant
Äter i princip aldrig på snabbmatsrestauranger.

34. Äger du en cykel?
Ja. Den används flitigt eftersom jag inte har någon bil…

35. Vem fick du senaste mailet från?
Minns inte.

36. I vilken affär skulle du välja att utöka ditt kreditkort?
Har inget kreditkort och har inte planerat att skaffa något, så jag reflekterar inte särskilt
mycket över den här frågan.

37. Läggdags?
Mellan 22:00 och 22:30 ikväll

38. Senaste personen du delade en middag med?
Mig själv. Men sist jag åt tillsammans med någon så var det familjen.

39. Vad lyssnar du till just nu?
Tystnaden och mina egna tankar…

40. Favoritfärg?
Blå

41. Hur många tatueringar har du?
Noll

Kopiera gärna den här listan om ni vill. Det är som sagt ett roligt tidsfördriv :)

Ha en trevlig dag!