onsdag 31 oktober 2007

Halloween

Idag är det då den "rätta" dagen för Halloween. En ganska onödig högtid måste jag säga, i alla fall i Sverige. I USA har man ju firat den väldigt länge, men här i Sverige kom den för inte alltför många år sedan. Det är bara ett sätt att få upp handeln extra mycket. Vi "firar" den ju inte ens på den rätta dagen, utan det är spritt över drygt en vecka!
Under tiden jag bodde hemma började det komma barn på "bus eller godis-runda" redan helgen innan och ända till helgen efter. Så jag är inte ett stort fan av Halloween, kan man säga.
Så nu är det väl bara vara en enda stor högtid vi inte har stulit från USA; Thanksgiving. Men det är väl bara en tidsfråga, förmodar jag.
När jag ser bilder från Halloween tagna i USA, kan jag tycka det ser ut som om man kan ha det väldigt trevligt. De pyntar ju gårdarna ungefär som under julen (kanske inte precis lika mycket...men...), går på Halloweenfester och liknande. I Sverige, däremot, verkar det bara fånigt. Det enda som händer, i princip, är lite "ströbarn" som går på "godisrunda".

Det var lite av dagens klagomål. Jag vet att det var lite onödigt, men jag kunde inte låta bli att skriva lite om vad jag tycker om att den här "högtiden" har kommit till Sverige.
Snart är det i alla fall jul, och det är en högtid som jag verkligen tycker om! Jag älskar att julpynta, tända ljus och gå på promenader för att se det lysa från alla andras fönster. Det är den mysigaste tiden på hela året. Och julsånger är inte dåliga de heller :)

Trevlig onsdagkväll allihopa!

lördag 27 oktober 2007

Finfin lägenhet

Min lägenhet är så fin just nu! Den är både nytapetserad (i köket) och storstädad. Jag sitter mest och njuter just nu. Tyvärr blev det inga bilder på köket idag, men jag ska försöka komma ihåg det imorgon. Jag tycker det blev så fint med de nya tapeterna. De passar så bra mot mina vintergardiner.
Nu längtar jag bara till det är dags att julpynta. Det är en av de roligaste saker som finns! Allt blir så mysigt under julen. Att gå på promenad i december och se ljusen i alla fönster är bland det bästa som finns, tycker jag. Och speciellt om det är vit, gnistrande snö utanför. Det är nog det enda jag skulle sakna om jag flyttade utomlands under vintern. På julen ska det vara snö!

Ha en fortsatt trevlig helg!

fredag 26 oktober 2007

Nu är det helg!

Det är alltid lika härligt när helgen kommer och man får vara ledig i två dagar!
Imorgon ska jag fortsätta städa upp här, eftersom tapetseringen är färdig. Det blev jättefint i köket, och ännu bättre blir det när mina gardiner kommer upp i fönstret.
Sätter ut en bild imorgon på det färdiga resultatet.

Måste säga att jag blev nöjd med den här bloggen. Jag gillar den mer än den förra, eftersom jag har mina egna bilder här. Den andra är också fin, men den här gillar jag på något sätt mer.

Det är väldigt sent nu, och jag är trött. Därför så har jag nästan noll fantasi om vad jag ska skriva. Det får bli ett kort inlägg idag, och så får jag återkomma imorgon...

Ha en trevlig helg!

torsdag 25 oktober 2007

En annorlunda morgon

Idag var det en lite konstig morgon. Dels för att jag klev upp 5:15, vilket jag inte brukar göra. I vanliga fall sover jag till halv 7, eftersom jag börjar klockan 8:00. Jag är alltid tröttare på hösten än på våren och sommaren...
Men det konstigaste av allt var att Lucky inte fanns i lägenheten. Jag är så van att han ligger där i sin bädd, och sen när jag kliver upp så hoppar han upp och följer mig runt i rummet. Tänk vad man kan vänja sig fort! Jag har ju aldrig haft hund i hela mitt liv, och efter 1 ½ år så går det knappt att vara utan...
Det är nämligen så att de kommer och ska tapetsera idag och imorgon, så Lucky är hemma hos mamma och pappa. Han fick åka dit igår och har sovit över där, så jag kommer att träffa honom redan ikväll.

De riktigt värsta höstdagarna, när man verkligen märker att vi går mot vintern, önskar jag att jag bodde någonstans där det var sommar året runt! Det skulle vara härligt. Visst skulle jag sakna att ha snö på julen, men absolut inte resten av vintern!
Om jag bara hade pengar så skulle jag resa väldigt mycket. "Bara" en gång har jag varit utomlands, och det var en skolresa till Paris i 9:an. Jag vet, det är inte så "bara", när det finns många som aldrig varit utomlands. Men för mig, vars stora intresse är att resa, känns det "bara".

Ha det bra!

onsdag 24 oktober 2007

Städning

Jag håller på att få det så fint i lägenheten nu! För jag håller på att städa. Har just blivit klar med köket, eftersom det ska städas ur helt. Jag ska få nya tapeter där, vilket ska bli så kul! De tapeter som sitter där är väldigt gamla, så det är verkligen på tiden. Och det positiva med att bo i hyresrätt är att man inte behöver betala sådant själv... När jag var i full gång med att städa ut där så tog jag resten av lägenheten också. Jag vet inte riktigt vad jag ska skriva mer idag. Har ingen vidare fantasi, så jag avslutar med att bifoga två bilder på Lucky.

Ha en fortsatt trevlig kväll!


Lucky 8 veckor


Lucky drygt 1 ½ år

Ny blogg

Det här är min andra blogg som jag startar på kort tid. Anledningen är att jag tänker använda den andra enbart till rapporter om hur det går med viktnedgången. I den här bloggen kommer jag att skriva om vad som försegår i mitt liv, och även publicera bilder. Jag älskar att fotografera, men det blir tyvärr ganska sällan, eftersom jag brukar glömma kameran. Jag lovar att jag ska bli duktigare på det.i fortsättningen.
Anledningen till att jag har tänkt ha mycket bilder i den här bloggen är bl.a. att jag har läst mycket andra bloggar, och de som är roligast att läsa är de som innehåller bilder.
Detta är bara ett "introduktionsinlägg", så jag kommer förmodligen att hinna skriva en gång till senare ikväll.

Ha det bra allihopa!